• 瀏覽: 34,727
  • 回覆: 6
+4
引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-9-22 21:09 發表

點解呀媽入院唔話比醫院社工知叫佢哋去幫手?
如果你有睇內文無做標題黨, 就唔會咁問, 而係會問係咪有人蓄意為之

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-9-22 21:22 發表

個細佬無盡責……
可能係用佢嘅方法對母親盡孝

引用:
原帖由 py2006 於 2023-9-23 06:04 發表

佢阿媽入院時,電腦應該有佢家庭狀況紀錄,點解冇社工退進?
醫院係醫病嘅地方, 電腦入面應該有嘅係病歷唔係家庭狀況.

引用:
原帖由 coolay 於 2023-9-23 06:11 發表

我睇完內文都唔會咁問,似你有問題
咁睇完內文嘅你能否幫6月8日不得其門而入嘅死者細佬解釋下, 點解之後打電話聯絡唔到死者, 至今足足三個幾月, 都無再上門又唔搵人幫手或者報警?

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-9-23 09:37 發表

你都不太了解人地家人點互動  幾十年都如止 習以為常 有乜好大驚小怪  吓吓報警 幾十年咪報咗過百次警
咁請問呢幾十年, 有幾多次兩名死者自困在家, 無法聯絡無晒音訊幾個月嘅情況呢?

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-9-23 09:47 發表

平時都唔聽電話有幾出奇
缺乏自理能力需要照顧嘅兩名死者, 自困在家, 無晒音訊幾個月, 幾十年嚟有幾多次咁嘅情況? 請正面回答唔好扯開話題

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2023-9-23 19:33 發表

呢個細佬又真係...........明知兩個大哥冇人照顧唔開門又唔理。報警求助嘛

個呀媽又唔識向醫護人員求助,醫院有社工,又有社署職員,點會冇人幫手

現今香港發生餓死人事件真係不可思議,社會悲劇
原帖由 snoopy_fa 於 2023-9-23 09:37 發表

你都不太了解人地家人點互動  幾十年都如止 習以為常 有乜好大驚小怪  吓吓報警 幾十年咪報咗過百次警

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]