• 瀏覽: 37,831
  • 回覆: 127
+3
精算其實月入可以過十萬,只不過係睇同咩人合作。

引用:
原帖由 DayDayTheSame 於 21-9-2023 13:36 發表

上面我已經開左估喇
只有人壽保險
出路咁少?

呆灣雞

引用:
原帖由 s336990_1 於 2023-9-21 13:43 發表

只有人壽保險
出路咁少?
仲有咩。。。一年開幾多個學位?你仲未上大學呀?得一間有得讀?

引用:
原帖由 s336990_1 於 2023-9-21 13:26 發表

女子無才便是德
好似係指女子如果無才能,就併德行

而食軟飯男人
咁男人唔通會要個靠自己養嘅女人咩
多數都門當戶對
就算條件稍差,都有另一樣夠sharp可補回
只係樣同身材,屌下咪算囉,娶返去霸咗“老婆”個位?
浪費
係呀,唔係咁多男人接受到女人勁過自己。仲要咁攪,更加覺得自己無能😔

稍為有些經驗的私家專科醫生收入一定高過精算師

引用:
原帖由 DayDayTheSame 於 21-9-2023 13:44 發表

仲有咩。。。一年開幾多個學位?你仲未上大學呀?得一間有得讀?
聽聞每年得幾十人出身
但詳情真係唔知喇
反正我無呢個level

引用:
原帖由 s336990_1 於 2023-9-21 13:47 發表

聽聞每年得幾十人出身
但詳情真係唔知喇
反正我無呢個level
咪only hku.... since the year you were born

大波囡囡可賣肉

引用:
原帖由 kwoklso6 於 21-9-2023 13:46 發表

係呀,唔係咁多男人接受到女人勁過自己。仲要咁攪,更加覺得自己無能😔
我意思指
娶得返去,係一定要有返咁上下實力
老婆呢個位置,唔係俾得樣同身材嘅白痴,係要旗鼓相當嘅人
婚姻基本上係合作夥伴關係

如果一個男人接受唔到女人勁過自己
咁呢個男人都係無乜本事嘅
高質女唔係佢個階層會有

精算師行頭窄,一間保險公司先請一個,全港都唔知有無100個呢類職位,畢業即刻失業,要有人走唔做你先可以入CV, 又喺幾十人爭一個位,未必請到你

有錯請指正

我細細個嘅夢想職業就係做精算師 可惜考唔到

引用:
原帖由 s336990_1 於 2023-9-21 13:52 發表

我意思指
娶得返去,係一定要有返咁上下實力
老婆呢個位置,唔係俾得樣同身材嘅白痴,係要旗鼓相當嘅人
婚姻基本上係合作夥伴關係

如果一個男人接受唔到女人勁過自己
咁呢個男人都係無乜本事嘅
高質女唔係佢個階層會有
女人睇唔起男人渣,廢過自己就得。男人接受唔到女人勁過自己。接受唔到食女人軟飯,呢心個logic好男女平等姐😅

釣富二袋最米青

🤭

原來做精(子)(計)算師咁揾錢!咁下次佢可考慮開精富😁😁收藏精液