• 瀏覽: 28,915
  • 回覆: 265
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 凡間薯仔 於 2023-9-20 09:45 發表

見到日本字包裝都唔會買
食物我一定唔會再買,但係用品我仲會考慮。

引用:
原帖由 jumboleung 於 20-9-2023 08:34 發表

大家都唔出聲,得日本,韓國,台灣圍倒。自己嘅子子孫孫食返曬,第二日一有癌病,全部發曬出嚟!
又可能演化升呢,生物自有方法適應環境改變

崇日/反中嘅都會大大啖食核食,佢哋覺得食咗有無尚光榮,佢哋升仙我哋羨慕唔到

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-9-20 09:45 發表

江搖柱、XO醬……
你咁夠膽仲食呢啲嘢?仲有急凍嘅蝦仁,帶子,八爪魚凍肉舖大把!

引用:
原帖由 lawumi 於 2023-9-20 09:46 發表

香港班環保撚有錢拍YouTube廣告反明日大嶼,日本排毒就冇錢
有時真係忍唔住笑!成日又話唔好填海,又唔好喺郊野公園邊隧地起樓。咁咪焗住要去明日大嶼囉!

引用:
原帖由 jumboleung 於 2023-9-20 09:40 發表

放心!食咗唔會立刻死㗎。過多若年後,就會好大機會生cancer!
Exactly,到時相信今日牙斬斬話唔怕有事嘅高尚港人, 就會出嚟D7政府話當年把關不力,仲會要求港府賠償,叫邊個邊個高官落台

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-9-20 09:49 發表

辛苦啦,要揾到今年1月才見到。
但現在9月啦!
仲有,這八個月發生了那麼多事情,你肯定無改變?
遲到好過冇到。

咗成個月,而家先反響?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-9-20 09:49 發表

辛苦啦,要揾到今年1月才見到。
但現在9月啦!
仲有,這八個月發生了那麼多事情,你肯定無改變?
一定有改變,因為越黎越多
好似呢宗報導咁,民間越黎越多自發反對、抵制

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2023-9-20 09:50 發表

又可能演化升呢,生物自有方法適應環境改變
我就唔係好敢駁喇!食少多教訓,因為一定唔會單車變摩托。

引用:
原帖由 jumboleung 於 2023-9-20 09:52 發表

遲到好過冇到。
1月反對不代表現在反對。
1月時國際原子能機構無出聲,其他國家應會反對。

引用:
原帖由 鼠貓 於 2023-9-20 09:50 發表

崇日/反中嘅都會大大啖食核食,佢哋覺得食咗有無尚光榮,佢哋升仙我哋羨慕唔到
除咗有輻食之外,仲有核食!

引用:
原帖由 jumboleung 於 20-9-2023 09:53 發表

我就唔係好敢駁喇!食少多教訓,因為一定唔會單車變摩托。
等於印度人日日跳落痕河玩冇事,你跳落去可能有排病

好多人照食,話食死都要食。

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2023-9-20 09:52 發表

Exactly,到時相信今日牙斬斬話唔怕有事嘅高尚港人, 就會出嚟D7政府話當年把關不力,仲會要求港府賠償,叫邊個邊個高官落台
唔怕老實講,我身邊好多親戚朋友,都有生cancer。佢哋成個醫療經歷都係好慘痛,無論佢個人或者屋企人,都係好痛苦。根本生cancer就冇藥醫只係釣魚條命喺度捱苦,臨死之前真係好痛苦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]