• 瀏覽: 14,826
  • 回覆: 89
  • 追帖: 2
+4
觀塘社區健康中心一名79歲姓翁老婦今日(30日)下午前往觀塘社區健康中心大樓覆診,其間與同行的51歲姓柯女鄰居於廁格內發生爭執,大打出手。警方接報到場發現翁婦頭及面中刀受傷,送院搶救後不治,而柯女手部受傷清醒送院,其後被警方拘捕,案件列作謀殺案,交由觀塘警區重案組接手調查。

觀塘警區助理指揮官刑事警司湯淦維在記者會上交代案情時表示,今日下午2時55分,警方接獲報案指觀塘社區健康中心發生一宗打鬥及有人受傷案件。警方及消防到達現場後發現兩名女傷者,分別為79歲姓翁女子,其頭部及頸部有多處嚴重刀傷,以及後腦有嚴重骨裂,她被送往醫院搶救後最終不治,另一名傷者為51歲姓柯女子左手指有𠝹傷,同樣被送往聯合醫院治理。

真係乜嘢料??鄰居喎, 要攪到十大刺客咁, 要陀定把刀, 來在廁格刺老婦???

阿婆好好武功, 定係殺了51碎全家??要咁樣預謀剌殺???

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1948595/即時-港聞-觀塘謀殺案-死者頭頸有多處刀傷-兇器由疑犯帶到現場-不排除有預謀犯案

差佬應順便查下51碎佢係咪去完日本食完魚生, 返到黎香港short咗??

案發前於下午2時15分,柯女陪同翁婦到上址覆診高血壓,等候期間,柯女不小心弄濕翁婦的衣服,二人隨即進入女廁抹乾被水沾濕的衣衫。當兩人進入同一廁格,雙方疑因換衫與否問題發生爭執,大約半分鐘後,廁格傳出多次猛烈撞擊的聲音,但並無聽到翁婦發出任何求救聲,員工隨即向中心醫護人員求助。

當醫護人員進入廁所後,發現死者及被捕人仍然在廁格內,地上遺下大灘血跡,而柯女則拒絕開門及作出任何回應。醫護人員隨即報警求助。在消防人員協助下成功進入廁格,並將柯女移離及向翁婦進行急救。

..........................................................................................................

51碎條女係咪睇得電影多??跟足好多片的類同手法??

女人惡起上來仲毒過男人🥶🥹

帶刀正常wo

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2023-8-31 07:25 發表

女人惡起上來仲毒過男人🥶🥹
但問題, 洗唔洗咁大仇口呀, 80阿婆, 老到隨時跌地囉, 
而且係鄰居, 佢滋擾咪報警拉佢

正常唔洗攪到咁, 所以難怪醫生都掟佢去青山醫.

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2023-8-31 07:33 發表

帶刀正常wo
呢個51碎勁D, 連磨刀石都帶埋

真係黐線, 係廁格內磨刀斬阿婆

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-8-31 07:48 發表

呢個51碎勁D, 連磨刀石都帶埋

真係黐線, 係廁格內磨刀斬阿婆
唔係惡意、香港美麗新都市,國際大「刀」會,國際形象一落千丈、見而遠次、攪咩夜市都唔夠膽有人後
黎啦

贊贊右邊個madam 先

rip

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2023-8-31 07:58 發表

唔係惡意、香港美麗新都市,國際大「刀」會,國際形象一落千丈、見而遠次、攪咩夜市都唔夠膽有人後
黎啦
其實呢D好小事喎, 建議你唔好移民美國, 如有心臟病更加唔好去 

https://youtu.be/ZG7K4Cr38tU?list=UULF_wxcJGJ3iO_B7TzfZm0ccA

老年人暴力,自殺等問題
越嚟越多
政府只係掛住日日大灣區
搶人才
夜經濟

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2023-8-31 08:11 發表

老年人暴力,自殺等問題
越嚟越多
政府只係掛住日日大灣區
搶人才
夜經濟
請問有乜建議??

將香港重點回歸香港

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2023-8-31 08:11 發表

老年人暴力,自殺等問題
越嚟越多
政府只係掛住日日大灣區
搶人才
夜經濟
唔係話政府唔重視某啲長期問題
只係覺得整頓決心冇國安案咁大
特首高官好多時出嚟評論國安案件
執法部門就會比更多人力決心去打擊
但甚少評論好似青年自殺、青年奇怪意外電騙,毒品呢啲日日都有嘅案件
就會比人覺得冇咁重視以致愈來愈猖獗

唔係惡意,只是有感而發
比卡超上場香港變左中央式管治,成日提淨係話咩反干涉、維護“一國兩制”,促進香港對外交往與合作,不失時機,更積積極主動動地融入國家發展,歡迎全國人大常委會會就香港國安法有關條款作出解釋。國安法下」,我都識背啦,政府真正既民生唔攪,理埋d無謂既政治,例如少少事都話敏感,有意傷害中港關係等等,但實質周街斬人,死人塌樓又唔理,理埋d狗毛蒜皮人地空姐講英文唔講普通

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]