• 瀏覽: 7,495
  • 回覆: 24
+4
精神病人eq特別低,容易郁啲就用刀殺人

女人打交打到出刀咁狼

帶把菜刀去睇醫生, 今次醫生要劏雞還神.

忍一時之氣,免百日之憂。

又瓜咗
RIP

女人MMA天天上演  

引用:
原帖由 劉馬尿 於 2023-8-30 16:34 發表

精神病人eq特別低,容易郁啲就用刀殺人

江玉歡成日講架啦

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2023-8-30 16:42 發表

忍一時之氣,免百日之憂。
現實是  「退一步海闊天空,進一步益9埋人地」

引用:
原帖由 paulchen 於 2023-8-30 16:50 發表

又瓜咗
RIP

,唔係惡意,唔係離題,統純粹有感分析
北角碼頭個單三唔識七兩條友變打架,又係跌落海死埋,自殺變謀殺!
今次呢單又係兩個香港人3唔識七打架打到死人。香港點解會變成咁。
不是惡意和離題,純粹有感發,
香港是全世界發達地區中, 貧富懸殊最高的地方。你如何叫香港人互相信任? 你有事求助, 人家不踹上一腳, 算你走運的了 !香港貧富懸殊咁嚴重,個個人人自掃門前雪,香港宜家咁多後生自殺政府都無出過一聲慰問,正苦都冷眼無視年青人性命和國際大都會問題,所以香港人愈來愈多怨氣。

而身邊既人又懶理幫忙。因為佢地自己都唔滿意現狀。
人與人之間如有多點熱情出手相助,世界就會少好多悲劇及發生

引用:
原帖由 chilawytk 於 2023-8-30 16:33 發表

觀塘協和街今(30 日)發生打架案。警方指,下午約 2 時 55 分,上址觀塘社區健康中心一名職員報案,稱地下女廁有兩名女子打架,其中一人曾持刀。

...
好似唔係咁簡單兩個人係相識嘅 無端端有把菜刀都好奇怪啦

爭廁所用?

觀塘社區健康中心兩女廁所打架 80歲老婦頭臉中刀亡 警拘52歲婦

原文網址: 觀塘社區健康中心兩女廁所打架 80歲老婦頭臉中刀亡 警拘52歲婦 | 香港01 https://www.hk01.com/article/935 ... utm_medium=referral

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2023-8-30 16:41 發表

帶把菜刀去睇醫生, 今次醫生要劏雞還神.
帶刀出街睇醫生係咩玩法

52歳同80歲打鬥…好心個呀婆就唔好同人打比晒個厠所人用啦依家命都無埋

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]