• 瀏覽: 2,927
  • 回覆: 23
俄羅斯已告知巴西航空管理局,俄羅斯現階段不會按照國際規則,調查僱傭兵集團首腦普里戈任(Yevgeny Prigozhin,又譯普里戈津或普里格津)的墜機事

架飛機系巴西制造,這是民航事故,按國際規定巴西應參與調查。
巴西不算俄羅斯敵人,咁都拒絕巴西參與調查,份調查報告有幾真可想而知!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/935248/俄羅斯拒絕按國際規則調查普里戈任墮機事件

香討人習慣講大話
真野當假假野當真
走火入魔

同日,美國白宮新聞秘書讓-皮埃爾(Karine Jean-Pierre)表示:「我們都知道克里姆林宮有殺害對手的長久歷史。大家都心裏有數。」這是迄今為止,白宮針對普里戈任的死所作的最明顯表態。

你講呀?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-8-30 09:53 發表

俄羅斯已告知巴西航空管理局,俄羅斯現階段不會按照國際規則,調查僱傭兵集團首腦普里戈任(Yevgeny Prigozhin,又譯普里戈津或普里格津)的墜機事

身有屎

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2023-8-30 10:03 發表

香討人習慣講大話
真野當假假野當真
走火入魔
應該話自己岩聽係真,相反係假

引用:
原帖由 人品大爆發 於 2023-8-30 11:00 發表

應該話自己岩聽係真,相反係假
絕對係

引用:
原帖由 人品大爆發 於 2023-8-30 11:00 發表

身有屎
一定係俄國做,分別只係國防部定普京下令做。

國際慣例唔好笑死人啦

邊個做好明顯啦

問題係(普里戈任)係俄人, 機上全部都係俄人, 係話機上面有外國國藉死者, 那該國有事故知情權就話啫但無喎, 咁由俄羅斯自己出報告唔覺得有咩問題... 反而邊個炸咗條北溪, 俄羅斯應該有知情權就真

引用:
原帖由 touya08 於 2023-8-30 11:44 發表

問題係(普里戈任)係俄人, 機上全部都係俄人, 係話機上面有外國國藉死者, 那該國有事故知情權就話啫但無喎, 咁由俄羅斯自己出報告唔覺得有咩問題... 反而邊個炸咗條北溪, 俄羅斯應該有知情權就真
架飛機係巴西製造,巴西理應參與調查

引用:
原帖由 果個宇宙的羔羊 於 2023-8-30 11:37 發表

國際慣例唔好笑死人啦
係國際規則,不是慣例。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-8-30 11:49 發表

係國際規則,不是慣例。
老美蟲不遵守

引用:
原帖由 果個宇宙的羔羊 於 2023-8-30 11:55 發表

老美蟲不遵守
講俄國,又拉上老美

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-8-30 11:57 發表

講俄國,又拉上老美
你國際就得

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]