• 瀏覽: 2,255
  • 回覆: 15
觀塘駱駝漆大廈三座「光榮米線」被地政總署指違契經營而結業。「光榮米線」負責人Glory今日(29日)在電台節目表示,其餐廳去年12月開業,而大廈內

拖晒所有人落水係黃畜既慣常做法,今次就拖晒所有工廠落水,真係抵你班死全家既黃畜做唔到人,做唔到狗囉。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/934864/駱駝漆大廈-光榮米線涉違契結業-負責人-係咪全港工廈要結業

違規經營, 自己知自己事, 心裏有數啦。

嗰度有幾十間有牌食肆啊,佢自己正正經經搞返個牌繼續賣黃囉

攬抄累全埸。日後業主會揀客拒載了。😭😭😭

引用:
原帖由 falconV8 於 2023-8-29 11:37 發表

違規經營, 自己知自己事, 心裏有數啦。
引用:
被問到「光榮米線」是以甚麼食肆牌照經營,Glory則提到,公司本身聘請「出牌顧問」協助申領食物製造廠牌照,但聲稱該顧問取得數萬元後便「走佬」,故最後未能成功取得牌照,並試圖再申領臨時食物製造廠牌照,但未幾便已遭指控違契經營。
明明係自己衰就扮到被打壓咁
仲抹黑政府玩針對,佢班曱甴咁討港人厭唔係無原因

引用:
原帖由 亂噴黃粉人 於 2023-8-29 11:32 發表

觀塘駱駝漆大廈三座「光榮米線」被地政總署指違契經營而結業。「光榮米線」負責人Glory今日(29日)在電台節目表示,其餐廳去年12月開業,而大廈內

曱甴咩最出名?  去到邊衰到邊  陀衰家

東毒,0憶,環保閪收黑金後對日本排毒只字不提,只對付中港澳

引用:
原帖由 戀愛專家灌楅 於 29/8/2023 11:41 發表

攞正牌照, 又使乜驚、使乜愁呀。

引用:
原帖由 戀愛專家灌楅 於 2023-8-29 11:41 發表

班仆街就係咁L賤,將所有事佢地諗,或將事實相反就係佢地既事實,邊有咁L樣做人架,有seed硬碰又唔L敢

工廈有工廈規定用途,唔好誤導市民

曱甴思維,唔係怪自己唔守法,而係人打壓。
仲有就係我衰咗就要攬炒,唔會畀你哋好過。

引用:
原帖由 理+誠 於 2023-8-29 11:51 發表

曱甴思維,唔係怪自己唔守法,而係人打壓。
仲有就係我衰咗就要攬炒,唔會畀你哋好過。
所以正常人根本唔可以讓步,見到佢地犯法即報警,小事大事都報,等佢地全部變晒持監躉名號都夠爽。

引用:
原帖由 亂噴黃粉人 於 2023-8-29 11:32 發表

亂過馬路既人比差佬捉到都係咁講...

政府算回應得咁上下...
但比我回覆既話.
就話: "工廈都會捉. 但係呢間野有人投訢所以先處理
同時發現附近亦有其他商店, 所以會進一步跟進. 做法亦一樣. 
其他工廈如有發現都會相同做法. 歡迎市民攑報,我地會加快處理."
咁答就全面D.亦唔會比人話只做你一間黃店.
同時又唔會有即時處理其他工廈既壓力

引用:
原帖由 戀愛專家灌楅 於 2023-8-29 11:38 發表

嗰度有幾十間有牌食肆啊,佢自己正正經經搞返個牌繼續賣黃囉
你有冇睇新聞㗎?幾十間有牌食肆??你唔係話食物製造廠牌當餐廳牌使用呀??

今次仲唔係光榮結業

主題標籤 #地政總署
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]