• 瀏覽: 3,983
  • 回覆: 17
油麻地發生打鬥案。今日(19日)凌晨4時許,消息稱,大約10人在彌敦道317至321號金漢大廈5樓一間卡拉OK夜總會飲酒消遣,雖然互相認識,但懷疑飲醉

又係飲酒出事, 飲大二杯, 果然天下無敵。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/931538/油麻地夜店10人打鬥-4人受傷送院-反恐特勤隊到場調查?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=news&fbclid=IwAR0LOV9x0DKpc4GPRF_v17VB_SMRoSW90KUEOUd3TBYdYLgJY_X2zBt2NOM

爭咪?爭女?定爭埋單?

呢,政府咪話想攪夜市嘅,不妨攪個「擂台比武」,肯定有得做啦!

引用:
原帖由 siuhung 於 2023-8-19 09:10 發表

呢,政府咪話想攪夜市嘅,不妨攪個「擂台比武」,肯定有得做啦!
香港地, 搞多樣嘢, 就多樣嘢煩, 尤其是夜生活, 的人飲大二杯, 個個都係大哥, 到時肯定晚晚打交都有份。

搞活搞旺夜巿

引用:
大約10人在彌敦道317至321號金漢大廈5樓一間卡拉OK夜總會飲酒消遣,雖然互相認識,但懷疑飲醉酒,在酒精影響下互相毆鬥,其間有人就地取材用玻璃樽施襲,4人受傷清醒送院,其餘人大致無礙
又係醉酒鬧事毆鬥,都係禁酒啦好心
今次就話只係受傷,好似諾士弗台單野咁,人都死左你判幾多年都無用啦  
引用:
廿九歲美籍男教師去年在尖沙咀諾士佛臺酒吧消遣後,與一名外籍陌生漢發生爭執推撞,其後取出摺刀施襲,卻誤中副車,刺斃一名廿四歲中國籍無辜男子及誤傷同行男友人。涉案教師承認誤殺和意圖傷人罪,昨在高院被重判入獄十年。死者的胞姊昨一臉哀愁到庭向法官呈交信件,指一家現仍活在傷痛中。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-8-19 09:20 發表

香港地, 搞多樣嘢, 就多樣嘢煩, 尤其是夜生活, 的人飲大二杯, 個個都係大哥, 到時肯定晚晚打交都有份。
咁咪啱囉,罷晒果班人上擂台,等果班人自己打飽佢,仲可以開埋外圍,由普通打鬥變為高尚娛樂,係咪好計呢?

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2023-8-19 09:07 發表

爭咪?爭女?定爭埋單?
冇講hello hk 咪7去,使比面

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-8-19 09:21 發表

又係醉酒鬧事毆鬥,都係禁酒啦好心
今次就話只係受傷,好似諾士弗台單野咁,人都死左你判幾多年都無用啦  
禁煙唔禁酒
班官on99

飲大兩杯打吓拳頭交好小事啫,老襯底先會大驚小怪

攪旺夜市

關反恐乜事

又話香港已經沒有夜市?
而家凌晨 4 時仍在夜店。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2023-8-19 21:57 發表

又話香港已經沒有夜市?
而家凌晨 4 時仍在夜店。
仲有好多食到煙嘅民辦夜場,
正苦管治果D就無夜市囉. 正苦

煙酒煙酒  無煙就走

夜市係咁啦,飲大兩杯就打群交。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]