• 瀏覽: 9,856
  • 回覆: 82
(法新社華盛頓8日電)    美國總統拜登今天表示,他「很快」就會造訪越南,作為增進與河內當局關係的努力一環。拜登在新墨西哥州一場活動上致詞表示:「我很快就會前往越南,因為越南想要改變我們的關係,並成為一個夥伴。」

😂唔知點解…看完這單新聞….就馬上想起越戰

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/越南欲成為美國夥伴-拜登-我很快將造訪越南-072009557.html

越南、美國,使我聯想起RAMBO。

之前聽過越南女孩講,就算北越 南越人民都分別親美同親中,就似南北韓咁

乜尾狗唔係反共嘅咩?
定越南唔係共產國家?

引用:
原帖由 理+誠 於 2023-8-9 18:55 發表

乜尾狗唔係反共嘅咩?
定越南唔係共產國家?
越南仲要唔系民主國家

越南已經申請左入BRICS, 拜登盡最後努力遊說.

數10年前睇過一個超越南特輯, 佢地教小學生加減數係:依家有10個美軍, 我地殺左7個, 甘淨番幾多個呀, 甘樣教架wo

引用:
原帖由 suffocation 於 2023-8-9 18:58 發表

越南仲要唔系民主國家
係美國眼中根本只係合佢係利益,並非嗰個國家係唔係民主唔民主,有利用價值即使專制獨裁都無所謂。
咩民主人權自由「普世價值」只係用來對待打壓佢眼中不友好國家罷了。

越南需要 橙劑...美國貨係首選......

越南識揀,明智選擇

越南本色

小粉紅唔記得左中國也是共產主義國家

小粉紅又記得越南反骨

無錯的,越南是反骨
但有無學精一點?
北韓,俄狗。就他日不會反骨?

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2023-8-9 18:43 發表

(法新社華盛頓8日電)    美國總統拜登今天表示,他「很快」就會造訪越南,作為增進與河內當局關係的努力一環。拜登在新墨西哥州一場活動上致詞表示:「我很快就會前往越南,因為越南想要改變我們的關係,並成為一個夥伴。」

😂唔知點解…看完這單新聞….就馬上想起越戰

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/越南欲成為美國夥伴-拜登-我很快將造訪越南-072009557.html
下個輪到北韓。

Shit 人地曾經打過仗都可以做Friend

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]