• 瀏覽: 2,351
  • 回覆: 11
加拿大放寬港人「救生艇」移民限制,經由Stream B申請永久居留的香港人,再無學歷限制。移民部長弗雷澤指,這是雙贏的安排,令需要支援的港人可以到加拿大,加拿大亦可...

咁搞法, 香港人口真空都似!

新聞來源連結:

https://news.tvb.com/tc/local/64 ... utm_medium=referral

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2023-7-12 07:18 發表

加拿大放寬港人「救生艇」移民限制,經由Stream B申請永久居留的香港人,再無學歷限制。移民部長弗雷澤指,這是雙贏的安排,令需要支援的港人可以到加拿大,加拿大亦可...

係就好啊,大班曱甴係要賴死喺佢地口中港共政權統治既地方趕極都唔走,外國已經喊破喉嚨啦

無人去,又又又要放寬

引用:
原帖由 趣緻寶寶 於 2023-7-12 07:28 發表

無人去,又又又要放寬
班曱甴仔係要賴喺香港同佢地口中既港共政權合作愉快外國都無佢地符,睇出帖嗰位就知

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2023-7-12 07:18 發表

有勇氣去同不回港才值得鼓掌

要走嘅留唔住,唔快啲走個計劃又會變,記住唔好回頭。

引用:

曱甴仲有乜野借口瀨死在中國呢?

垃圾計劃

台灣又唔去丶英國又唔去丶美國又唔去、加拿大又唔去,情願在香港等坐監

引用:
原帖由 趣緻寶寶 於 2023-7-12 07:28 發表

無人去,又又又要放寬
key point

網上轉載:

班窮L以為加拿大真係咁慷慨,其實佢哋放寛Stream B 大專資格係想香港班黃人中產抬錢去兼做cheap labour。首先呢家Stream A 同 Stream B OWP嗰班係無乜錢嘅三十歲樓下青年人,佢哋除咗係大學生之外根本無乜錢帶過去。今次放寛Stream B就係想俾班三四十甚至五十歲嘅中產過去,班中產如果好彩真係搵到有僱主攞到LMIA 批准請佢,當佢哋份工做滿一年之後成功申請到PR就會賣晒香港樓帶埋全副身家全家一齊land。到時實有方法將你副身家揸乾揸淨去養班加拿大白皮豬。(學歴低既窮L最大機會係被賣豬仔去啲山旮旯啦省份例如Yukon/PEI/NewBrunswick/Nova Scotia/Northwest Territories/Saskatchewan做啲無本地人願意做既工例如7仔收銀,油站收銀,快餐店清潔工等)

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-7-12 07:21 發表

係就好啊,大班曱甴係要賴死喺佢地口中港共政權統治既地方趕極都唔走,外國已經喊破喉嚨啦
係就好
地鐵、巴士、出街吃飯冇咁多人
不過要有不能回流機制

主題標籤 #移民
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]