• 瀏覽: 30,234
  • 回覆: 204
+6
本主題由 soviso 於 2023-6-23 13:43 使用 高亮卡
中國和印尼合作建造的雅萬高鐵列車,昨日(22日)試行,時速首次達到350公里,標誌著雅萬高鐵已達到設計速度標準,實現了聯調聯試階段性任

幫助它國唔係得個講字架,做實事架,唔似某國,都會建既,不過係建基地插旗姐

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1934360/即時-中國-高鐵首個海外項目-印尼雅萬高鐵列車試行-時速首達每小時350公里

印度果條呢?係咪掛住制衡大陸所以仲未起好?

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2023-6-23 13:42 發表

佢地話國家好忙,蟻民等下先

印度10%都無。

油管的黃屍KOL扮盲扮啞.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2023-6-23 13:50 發表

油管的黃屍KOL扮盲扮啞.
一帶一路都可以比佢地黑化為基建監察 ,果班人渣

引用:
原帖由 soviso 於 2023-6-23 13:40 發表

中國和印尼合作建造的雅萬高鐵列車,昨日(22日)試行,時速首次達到350公里,標誌著雅萬高鐵已達到設計速度標準,實現了聯調聯試階段性任

...
大陸垃圾國鐵,龜速。我大美國條國鐵由印度洋穿到太平洋,已經在籌划,未來幾年建成,下一步準備連接月球,再去火星。
到時世界自由的人民就可以享受到文明國度的高科技,我有高端芯片,天下無敵。
芯片都冇,高速高鐵系造謠造假。  

引用:
原帖由 大俠好少靚仔 於 2023-6-23 14:01 發表

大陸垃圾國鐵,龜速。我大美國條國鐵由印度洋穿到太平洋,已經在籌划,未來幾年建成,下一步準備連接月球,再去火星。
到時世界自由的人民就可以享受到文明國度的高科技,我有高端芯片,天下無敵。
芯片都冇,高速高鐵系造謠造假。  
兒登同曱甴kol一定會將你寫既當標題或內容,放心

「…落成後雅加達到萬隆的行車時間由3個多小時,縮短至40分鐘。」 👍

印度就算起好都無人敢坐啦。

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2023-6-23 13:42 發表

將來會有太平洋-印度洋高鐵

引用:

安倍晉三死左 日本仔詐詐諦諦唔再提呢單蝕本生意

台霉酸 L 到精神分裂了  

印尼雅萬高鐵8月通車遭質疑 學者稱「政治考量」
2023/6/15 18:56(6/16 21:56 更新)
https://www.cna.com.tw/news/aopl/202306150317.aspx

印尼雅萬高鐵通車恐再延 專家:增負面觀感
The Central News Agency 中央通訊社
2023年6月8日
https://tw.news.yahoo.com/印尼雅萬高鐵 ... cieudJ0AJqqX09ZCQkZ

引用:

好似話仲未收完地,有啲釘子戶死都唔走

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]