• 瀏覽: 44,455
  • 回覆: 138
台灣總統蔡英文周四(9日)前往高雄視導南部駐軍,期間前往空軍防空暨導彈指揮部及南部區域作戰管制中心,向台軍飛行員通話慰勞...

笑死,台灣軍隊已經唔能夠用草莓兵黎形容

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnne ... 0610_00952_001.html

引用:
原帖由 flyer2003 於 2023-6-10 12:39 發表

台灣總統蔡英文周四(9日)前往高雄視導南部駐軍,期間前往空軍防空暨導彈指揮部及南部區域作戰管制中心,向台軍飛行員通話慰勞...

笑死,台灣軍隊 ...
正一小學雞,唔通習總讀錯字又攞黎笑咩?

台灣省唔係中國架咩?
咪日日都侵犯緊領空😆

又唔敢還拖, 省長梗係尷尬啦.

引用:
原帖由 derbi 於 2023-6-10 12:45 發表

自自冉冉?

呢堆廢柴同香港班黃狗有得揮

應該好似拉登咁,入境斬殺佢冚家再拋落海!之後再播一眾領導食住花生睇直播!

大小姐真係好 Q 柒 

菜婆係尾狗嘅狗,你哋呆蛙期望佢可以做得啲咩呢?

咁搞笑

引用:
原帖由 mooska1825 於 2023-6-10 12:49 發表

台灣省唔係中國架咩?
咪日日都侵犯緊領空😆
近年新聞成日聽到解放軍軍機繞台...
所以你覺得解放軍係係咩空域發出呢段警告?
我就唔係好信係台軍機飛到大陸空域被驅離囉

引用:
原帖由 flyer2003 於 2023-6-10 12:39 發表

笑死,台灣軍隊 ...
豆腐兵比較貼切

引用:
原帖由 derbi 於 2023-6-10 12:45 發表

比起敗燈學校畢業300年又如何?

通話期間,無線電卻傳來解放軍驅離台軍的警告...真係令蔡大小姐好老尷...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]