• 瀏覽: 7,338
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1
民進黨當局領導人蔡英文9日前往高雄勖勉(勉勵)南部駐軍,並前往「空軍防空暨導彈指揮部暨南部區域作戰管制中心」,向台軍飛行員通話慰勞。報道稱,沒想到的是通話被解放軍的喊話打斷,一旁的戰管單位主官急忙上前關閉頻道,蔡英文在一旁則露出尷尬一笑才又繼續通話。台灣軍事記者徐宇威稱,那是戰管本來就會持續收聽的頻道,而且戰管因為中繼站台多,可以聽得很遠。

中國空軍保護台灣地區領空,理所當然。

新聞來源連結:

https://m.dotdotnews.com/s/20230 ... b08eeabfdb3375.html

提示: 違規內容已被屏蔽
佢都算淡定  只係遲咗兩秒先有反應, 如果係敗燈已經咇咗屎

不過菜婆佢應該了解到自己搭飛機係走唔甩

佢應該轉行教英文

擺明你們說什麼,我在聽

引用:
原帖由 優雅虛無的百合 於 2023-6-10 11:52 發表

民進黨當局領導人蔡英文9日前往高雄勖勉(勉勵)南部駐軍,並前往「空軍防空暨導彈指揮部暨南部區域作戰管制中心」,向台軍飛行員通話慰勞。報道稱,沒想到的是通話被解放軍的喊話打斷,一旁的戰管單位主官急忙上前關閉頻道,蔡英文在一旁則露出尷尬一笑才又繼續通話。台灣軍事記者徐宇威稱,那是戰管本來就會持續收聽的頻道,而且戰管因為中繼站台多,可以聽得很遠。

做show食著屎

蔡英文同密友輝哥情話解放軍也聽到哂,不過只係唔想打斷佢哋嘅通話。

全島呆軍做緊乜都知

中國解放軍向台軍表示,有能力在戰時干擾台軍軍事通訊。

引用:
原帖由 touya08 於 2023-6-10 12:06 發表

佢都算淡定  只係遲咗兩秒先有反應, 如果係敗燈已經咇咗屎

不過菜婆佢應該了解到自己搭飛機係走唔甩
菜省長當然淡定喇,不用大驚小怪,比美畜24小時連叫床聲偷聽埋都係咁喇,習慣咗就沒感覺了,慣了!慣了!

我以前試過一次,
屋企用緊無綫電話,
聽到一個唔識嘅人講嘢。

廢物!

引用:
原帖由 回到初心 於 2023-6-10 12:08 發表

佢應該轉行教英文
叫英文既未必幾英文架,日文就叻,晚晚陪黃君瞓梗係識啦!

引用:
原帖由 優雅虛無的百合 於 2023-6-10 11:52 發表

「注意,我是中國空軍,你已侵入中國領空,嚴重侵犯我國主權」。

😂唔小心收聽到犯罪現場通話…

蔡可以轉做證人…

比較想知邊個國家又亂入了中國領空?😂

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2023-6-10 13:45 發表

「注意,我是中國空軍,你已侵入中國領空,嚴重侵犯我國主權」。

😂唔小心收聽到犯罪現場通話…

蔡可以轉做證人…

比較想知邊個國家又亂入了中國領空?😂
美國話:又是我啊。

蔡:聽了一D唔應該聽個野…😂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]