• 瀏覽: 147,628
  • 回覆: 949
  • 追帖: 2
+45
英媒上周六(3日)報道,英國政府擬收緊移民政策,將外國移民連續居住的標準從5年延長至8年,之後才會授予永久居留權。

消息人士透露,政府亦考慮要求申請人曾在英國工作或上學兩年,並在最近10年無犯罪紀錄,同時取消65歲以上人士參加英國生活知識測試的豁免。關於政府對外國移民的看法,消息人士指政府將成為英國公民看作一種特權,而不是權利,爭取這一地位的人須為英國作出貢獻,重要的是他們能使用英語。

原文網址:擬收緊移民政策 連續居英8年方可永久居留 | on.cc東網 | 國際 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0605_00992_001.html

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0605_00992_001.html

香港正常人唔在乎.

摩囉差首相變臉仲易過食生菜, 佢舉起兩隻手講:[齊頭數喇, 住滿十年後再批核資格.]

住8日可永居英國我都唔去,你估你真係有寶咩!垃圾鬼國。

太陰帝國成功呃咗班傻仔賣哂父母家當出走去佢果度以為可以入藉做西人,而家目的達到即改規則錢比人陰光後再一腳伸你出境不過咁,唔好死返來呀

咁 BNOer 咪由原先的 5+1 變成 5+3+1 囉,唔緊要啦,都預咗會被英國佬搵笨柒架啦,又唔係第一次!

引用:
原帖由 andysan4 於 2023-6-5 19:10 發表

英媒上周六(3日)報道,英國政府擬收緊移民政策,將外國移民連續居住的標準從5年延長至8年,之後才會授予永久居留權。

消息人士透露,政府亦考慮要求申請人曾在英國工作或上學兩年,並在最近10年無犯罪紀錄,同時取消65歲以上人士參加英國生活知識測試的豁免。關於政府對外國移民的看法,消息人士指政府將成為英國公民看作一種特權,而不是權利,爭取這一地位的人須為英國作出貢獻,重要的是他們能使用英語。

...
最近10年無犯罪紀錄
英國真係好撚狗
班曱甴黃人點算

BNOer唔洗驚,你地有特權,出問題搵Eddie實搞掂

都係BNO甴受既啫

引用:
原帖由 siuhung 於 2023-6-5 19:18 發表

咁 BNOer 咪由原先的 5+1 變成 5+3+1 囉,唔緊要啦,都預咗會被英國佬搵笨柒架啦,又唔係第一次!
但班仆街仍留港犯法
心中仍留英

引用:
原帖由 siuhung 於 2023-6-5 19:18 發表

佢講緊個d 係歐非移民呀傻佬,你睇清楚咩叫BNO 先啦

引用:
原帖由 andysan4 於 2023-6-5 19:10 發表

...
一早都講咗㗎啦,邊有咁好死?
好多曱甴都唔知去邊度攞無犯罪紀錄證明書,真係咁簡單咩?當年居英權都冇講明要考英語試,但最後都會問你參唔參加,雖屬自願,但可想而知佢地個心諗咩……

引用:
原帖由 andysan4 於 2023-6-5 07:10 PM 發表

...
唔係真係有人咁天真以為別國,或者另一個種族既人會真係無私咁幫外人吧。

引用:
原帖由 ymca8 於 2023-6-5 19:22 發表

佢講緊個d 係歐非移民呀傻佬,你睇清楚咩叫BNO 先啦
邊有講?辛偉誠講嘅同BNO並不是同一樣嘢,解決移民問題,BNO都可以係選項之一。

首相辛偉誠多次強調要解決移民問題,承諾下年倘若連任會阻止移民船穿過英倫海峽,以期獲得中部及北部地區選民支持。
原文網址:擬收緊移民政策 連續居英8年方可永久居留 | on.cc東網 | 國際 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20230605/bkn-20230605150004777-0605_00992_001.html

等到就嚟八年,又會再改為十年,總之永遠唔會有居留權😂

主題標籤 #移民
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]