• 瀏覽: 8,556
  • 回覆: 55
俄羅斯國防部通報稱,烏克蘭軍方自6月4日開始,在南頓涅茨克(Donetsk)方向前線5個部位展開大規模進攻,烏軍動用6個機械化營和2個坦克營行動。當時俄軍總參謀長格拉西莫夫(Valery Gerasimov)身處一座前線指揮所內,烏軍的大規模進攻未能完成任務。 不過,俄方的消息暫未獲任何渠道證實。

俄羅斯國防部發布消息稱, 在俄方部隊抗擊下,烏軍至少損失250多人、16輛坦克、3輛步兵戰車和21輛裝甲車。

另外,扎波羅熱州4日爆發衝突8個多小時,烏克蘭軍隊被指在人力和裝甲車方面遭受損失。消息指出,包括波蘭僱傭軍在內的烏克蘭軍隊,6月4日試圖突破扎波羅熱方向的前線,但被俄羅斯軍隊擊退,衝突仍在繼續。

原文網址: 俄羅斯國防部:烏克蘭6月4日嘗試大規模進攻但失敗 

https://www.hk01.com/article/905 ... utm_medium=referral

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

原來已經開始反攻!

得啖笑.

無空軍支援都好難反攻

引用:
原帖由 chaolininin 於 2023-6-5 12:13 發表

俄羅斯國防部通報稱,烏克蘭軍方自6月4日開始,在南頓涅茨克(Donetsk)方向前線5個部位展開大規模進攻,烏軍動用6個機械化營和2個坦克營行動。當時俄軍總參謀長格拉西莫夫(Valery Gerasimov)身處一座前線指揮所內,烏軍的大規模進攻未能完成任務。 不過,俄方的消息暫未獲任何渠道證實。

俄羅斯國防部發布消息稱, 在俄方部隊抗擊下,烏軍至少損失250多人、16輛坦克、3輛步兵戰 ...
算吧啦,視頻日日都睇到上帝視角炸老鼠洞⋯⋯地面戰,俄佬捱緊。國內反對下要普京下台聲高唱,別爾哥羅得又要獨立,俄羅斯人要窮人起義,解放模式開始…..⋯⋯明顯北約策略最後炸埋赫赤大橋,收埋個克里米亞,封住黑海,將歐洲同俄佬永遠分隔,停戰,烏仔入北約,擺個核彈基地响烏仔對住俄佬⋯⋯大家以後唔洗打,因為大家都有核彈! 幾十個同盟國家諗緊一斉在烏仔重建攪基建,攪個經濟特區,有各國稅項優惠,又有俄仔充公的資金壓底,做個世界經濟火車頭出嚟取替亞洲,當日有份支持烏仔的有得分,有得參與重建⋯⋯冇得分的,只有葡萄了。2025年,烏克蘭百廢待興,幾十個同盟同理諗國家都有持份,烏仔只攪經濟,經濟軍事同盟,由零開始好規劃,…….

引用:
原帖由 lukjoel 於 2023-6-5 16:50 發表

算吧啦,視頻日日都睇到上帝視角炸老鼠洞⋯⋯地面戰,俄佬捱緊。國內反對下要普京下台聲高唱,別爾哥羅得又要獨立,俄羅斯人要窮人起義,解放模式開始…..⋯⋯明顯北約策略最後炸埋赫赤大橋,收埋個克里米亞,封住黑海,將歐洲同俄佬永遠分隔,停戰,烏仔入北約,擺個核彈基地响烏仔對住俄佬⋯⋯大家以後唔洗打,因為大家都有核彈! 幾十個同盟國家諗緊一斉在烏仔重建攪基建,攪個經濟特區,有各國稅項優惠,又有俄仔充公的資 ...
吹水麻煩睇下沙盤,今年以來,烏克蘭實際佔領區越打越縮。 
東烏三大要塞全部被俄羅斯解放只是遲早嘅事,之後卡爾可夫應該也保不住。

烏克蘭空軍抱怨佢哋戰鬥機根本冇辦法飛到高空作戰,俄羅斯空軍同防空實力太強,高控制空權仍然牢牢掌握在俄羅斯手中,飛到高空等同自殺。
呢個限制咗佢哋根本冇辦法有效用JDAM呢一類廉價大威力武器。

赫赤大橋已經修復完畢,全面通車,烏克蘭多次攻擊亦失敗。所謂隱形的風暴影導彈在俄羅斯防空面前其實並不隱形。

烏真反攻又大敗,班金主真系會謝曬,真留番全國大派錢好過,最少得回一批選票。

俄軍導彈襲擊烏克蘭海軍特種作戰控制中心,致28名重要北約軍官死亡!

該消息表示:烏克蘭海軍特種作戰控制中心大約有98人左右,其中大部分為北約軍官。目前,據統計已經確認28人死亡,均為北約軍官。具體是:英國情報官員22陣亡、法國空軍指揮官2人陣亡以及五角大樓4名代表死亡。同時,還有多人受傷。不過,關于這個數據,另外的說法是:已造成了40多名美軍陸戰隊被活埋,32輛戰車被炸飛。于是,一時之間,引發國際熱議。截止目前,英媒、烏媒均對此進行了報道。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2023-6-5 17:05 發表

吹水麻煩睇下沙盤,今年以來,烏克蘭實際佔領區越打越縮。 
東烏三大要塞全部被俄羅斯解放只是遲早嘅事,之後卡爾可夫應該也保不住。

烏克蘭空軍抱怨佢哋戰鬥機根本冇辦法飛到高空作戰,俄羅斯空軍同防空實力太強,高控制空權仍然牢牢掌握在俄羅斯手中,飛到高空等同自殺。
呢個限制咗佢哋根本冇辦法有效用JDAM呢一類廉價大威力武器。

赫赤大橋已經修復完畢,全面 ...
係就唔會莫斯科比人唷啦,別爾歌羅德唔洗徹人民啦,瓦格納唔洗同莫斯科互少啦,克里米亞噤遠唔會比人炸啦,瑞士小國都唔會噤大膽踏多一腳充公俄佬啦,德國佬由頭盔演變到比長程飛彈,落注越落越大,你估佢儍咩,俄老二戰T-34都拉出嚟打,二戰軍盔都攞嚟出嚟,形勢好明顯啦,網絡上日日不同視頻上帝視角睇住啲老鼠曱甴炸到走來走去,命中率高到你都不敢參軍啦,坐鐵棺材死得仲快,第一個中彈,樹林、夜晚黑麻麻都check到你位置,疴尿都睇到你,好以奧運選手射擊噤,中就中硬,睇幾多環嘅唧⋯⋯沒得玩啦⋯⋯一個盲,一個電子眼,比人戰場全透視,有玩電子遊戲的都知輸硬,俄佬的戰術就只有將身上的兵器,菜刀,摺櫈亂投,多數中平民,唯一的核彈又唔敢用,用親倒桶屎出嚟就冇底牌了……. 所以不戰也罷啦⋯⋯算吧啦。

引用:
原帖由 lukjoel 於 2023-6-5 17:58 發表

係就唔會莫斯科比人唷啦,別爾歌羅德唔洗徹人民啦,瓦格納唔洗同莫斯科互少啦,克里米亞噤遠唔會比人炸啦,瑞士小國都唔會噤大膽踏多一腳充公俄佬啦,德國佬由頭盔演變到比長程飛彈,落注越落越大,你估佢儍咩,俄老二戰T-34都拉出嚟打,二戰軍盔都攞嚟出嚟,形勢好明顯啦,網絡上日日不同視頻上帝視角睇住啲老鼠曱甴炸到走來走去,命中率高到你都不敢參軍啦,坐鐵棺材死得仲快,第一個中彈,樹林、夜晚黑麻麻都check到 ...
你講緊果啲就係烏軍既情況囉
仲想洗地?

引用:
原帖由 lukjoel 於 2023-6-5 17:58 發表

係就唔會莫斯科比人唷啦,別爾歌羅德唔洗徹人民啦,瓦格納唔洗同莫斯科互少啦,克里米亞噤遠唔會比人炸啦,瑞士小國都唔會噤大膽踏多一腳充公俄佬啦,德國佬由頭盔演變到比長程飛彈,落注越落越大,你估佢儍咩,俄老二戰T-34都拉出嚟打,二戰軍盔都攞嚟出嚟,形勢好明顯啦,網絡上日日不同視頻上帝視角睇住啲老鼠曱甴炸到走來走去,命中率高到你都不敢參軍啦,坐鐵棺材死得仲快,第一個中彈,樹林、夜晚黑麻麻都check到 ...
烏克蘭只可以“偷襲打遊擊”,論正面交鋒輸到依家係事實~

當然我好明白烏克蘭偷到雞令你好高興,
因為真係無咩戰績可以比你上嚟寸嘴~

引用:
原帖由 kim_12346 於 2023-6-5 18:09 發表

你講緊果啲就係烏軍既情況囉
仲想洗地?
你唔你話無記新聞洗緊地吖嘛⋯⋯

引用:

你啲講法過時啦,叫你睇沙盤你又唔肯睇,烏克蘭咁威就唔使失守巴克木特啦。 

而家現實就係俄羅斯一大堆柳葉刀通街飛,俄羅斯情報連烏克蘭貧鈾彈/風暴影擺喺邊度都知道。

另外俄羅斯邊有用T34?

再講,人哋攞舊坦克出嚟唔係諗住攞嚟坦克打坦克,係用嚟當步兵戰車/間接射擊火炮用,坦克再差都好過烏克蘭嗰啲垃圾二手美軍裝甲運兵車,嗰啲完全係靶。

引用:
原帖由 lukjoel 於 2023-6-5 18:10 發表

你唔你話無記新聞洗緊地吖嘛⋯⋯
我係講緊你
烏軍喺巴赫穆特投入大量兵力都抵擋唔住瓦格納
俄軍炮火、空軍、導彈優勢明顯
你仲想洗囉

烏納最強戰術:殺平民,刺殺

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]