• 瀏覽: 2,731
  • 回覆: 14
今晨(5日)11時01分,一名女子致電報案,稱其丈夫在深水埗桂林街115號寓所內,持刀斬傷自己,並稱丈夫「殺咗3個女」。

又多一單

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230605/bkn-20230605112732829-0605_00822_001.html

😩 睇見尼排都好灰,香港搞到咁,日日都有刀傷人

某人話暴力可解決問題

發咩神經。😢
無錢養就問政府拎,唔想養就送去孤兒院。
唔識送去孤兒院,都可以扔佢地係警局門口。
我寧願你做一個無賴,都好過斬自己個女。😭

3,4,5歲咁細個女都剎得落手, 係咪帽既事

痴線

痴鳩線

引用:
原帖由 真消失了獅子 於 2023-6-5 12:32 發表

痴線
所以唔好再轉發斬人新聞以免刺激到d隱性精神病人有樣學樣

香港巳成作文大賽天堂 永遠未證實就出新聞 依期興斬殺就話係斬死 DKLMH傳媒

引用:
原帖由 虎影俠 於 2023-6-5 12:19 發表

宜家證實係焗死呀

引用:
原帖由 虎影俠 於 2023-6-5 12:19 發表

咪再信D作文H啦

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-6-5 12:42 發表

所以唔好再轉發斬人新聞以免刺激到d隱性精神病人有樣學樣
本身就應該係咁,之前聽過自殺嘅報道其實需要低調係新聞界嘅一個共識,唔知幾時開始呢啲新聞被喧染得咁犀利。

引用:
原帖由 真消失了獅子 於 2023-6-5 12:56 發表

本身就應該係咁,之前聽過自殺嘅報道其實需要低調係新聞界嘅一個共識,唔知幾時開始呢啲新聞被喧染得咁犀利。
依家d傳媒無操手可言

引用:
原帖由 touya08 於 2023-6-5 12:31 發表

3,4,5歲咁細個女都剎得落手, 係咪帽既事
咁都畀我估中咗
原文網址: 深水埗倫常命案|印度婦疑丈夫有第三者 不欲女兒交他人動殺機 | 香港01 https://www.hk01.com/article/905378?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

以後可能要修例,買刀果個要強制八達通比錢,最好店舖強制登記佢地身份證資料後即時send比警察

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]