• 瀏覽: 7,772
  • 回覆: 35
本主題由 YanNessIsMe 於 2023-6-6 12:20 移動
林作因「抽水」荷里活廣場謀殺案的言論而遭外界指責,最後被公司炒魷,其工作的保險公司今日(4日)中午發聲明宣布終止合約。林作接受《明報》訪問時,表示今早公司最高層聯絡了他,友善地表示「公司搞唔掂,唯有終止合約」。林作說︰「我好平靜嘅,因為簡單啲講,公司在商言商,有佢嘅考慮,我係絕對尊重,冇任何諗法。」

就算佢係才子, 但做野咁騎呢, 智商勁過霍金都無X用!!

新聞來源連結:
https://ol.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20230604/1685860960671/林作自詡才子不擔心前景-未來朝3大方向發展

即使所有人都想‘’做好心‘’企你嗰邊,
但戇鳩嘅人,
都係會‘’花式搞死自己‘’。。。

有錢大晒咩 都痴痴地

自己攞嚟衰, 抵L死。 

裁...止 

柴子?? 唔係想學掏傑嘛

咪去 AIA 咯

棟篤笑應該可以做倒黃子華嘅接班人

佢算好野
承擔自己嘅說話
無講公司壞話

其實佢本身屋企都有錢,靜靜地做二世祖咪幾好,喺都要衝出嚟柒⋯
可能佢真係覺得自己好型喇⋯但係我估普遍香港人真心覺得佢係柒⋯

引用:
原帖由 虎影俠 於 2023-6-5 12:18 發表

有錢大晒咩 都痴痴地
有錢當然可以炒公司由魚,呢個係事實
所以有錢人唔一定係正常

問下NIKE 請唔請人﹖將次貨、二手鞋交晒比佢去賣

引用:
原帖由 whoamiar 於 2023-6-5 11:44 發表

林作因「抽水」荷里活廣場謀殺案的言論而遭外界指責,最後被公司炒魷,其工作的保險公司今日(4日)中午發聲明宣布終止合約。林作接受《明報》訪問時,表示今早公司最高層聯絡了他,友善地表示「公司搞唔掂,唯有終止合約」。林作說︰「我好平靜嘅,因為簡單啲講,公司在商言商,有佢嘅考慮,我係絕對尊重,冇任何諗法。」

佢目的就是在公眾面前獲關注..呢次炒魷佢可能覺得好開心,好成功...

做返二世祖把喇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]