• 瀏覽: 43,158
  • 回覆: 273
  • 追帖: 1
+2
台灣ETtoday新聞報道,台灣中華航空昨日(4日)一架CI111航班於早上由日本福岡飛往台北桃園,機上1名日籍女乘客在機上失控咆哮,導致班機延誤,最後被航警帶離現場。華航隨後證實,當時溝通無效,為了維護乘客安全,因此要求該旅客下機。

該航班原先預定昨日早上10時55分從福岡起飛、12時05分抵達桃園機場,沒想到機上有1名日籍女乘客對著空中服員大罵,甚至對其他乘客咆哮,嚴重擾亂了機上秩序,最後航班延近40分鐘才從福岡機場起飛。

中國台省, 即係中國人, 日本呢這些小國, 以為仲係80年前, 日本人惡晒??
中國唔係你可咆哮的地方

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1930188/即時-中國-日女不滿空姐無講日文即發爛渣失控狂罵-華航證實-已請她落機

即時比照:沒有落機的blanket

有樣學樣

提示: 違規內容已被屏蔽
好心知道自己幾多斤兩,小國旁途,就收聲啦。起碼有十億以上國民唧國家先有資格發聲

中囯台灣省是祖國的地方,小日本鬼子敢對祖國不敬,要求小日本鬼子領袖立即道歉和交出生事的人

Monkey see monkey do.

引用:
原帖由 ttkwan 於 2023-6-5 01:18 發表

被中國人炒既落水狗點吠都冇用

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ttkwan 於 2023-6-5 01:18 發表

即時比照:
你講幾文明幾有禮嘅祖家人即時失控狂罵先被趕
你地日踩夜踩嘅所謂強國人一路據理力爭得公道

香港好多人又講到日本人好有禮貌好守秩序嘅🤔?佢哋唔係講到世界上好似淨係大陸人先會發爛渣嘅咩?

引用:
原帖由 Iamshameless 於 2023-6-5 03:31 發表

即時比照:
你講幾文明幾有禮嘅祖家人即時失控狂罵先被趕
你地日踩夜踩嘅所謂強國人一路據理力爭得公道
爭尐睇唔明你寫乜XD祖家人係中文:中文的祖家人我就唔評論了XD

據理力爭:我先排喺另帖覆過
momo軚環係日本的
饃饃要點well serve as the reason of 'blanket'?
鍋盔都係。
「天津狗不理」我送:Tianjin's dog gives no shit to the buns what you are considering to buy to eat a.k.a. Dog gives no shit and it was phenomena but not a gimmick.

漁塘溢魚:多餘。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-6-5 01:13 發表

台灣ETtoday新聞報道,台灣中華航空昨日(4日)一架CI111航班於早上由日本福岡飛往台北桃園,機上1名日籍女乘客在機上失控咆哮,導致班機延誤,最後被航警帶離現場。華航隨後證實,當時溝通無效,為了維護乘客安全,因此要求該旅客下機。

該航班原先預定昨日早上10時55分從福岡起飛、12時05分抵達桃園機場,沒想到機上有1名日籍女乘客對著空中服員大罵,甚至對其他乘客咆哮,嚴重擾亂了機上秩序,最後航 ...
今次華航做的對,保留了我們中華民族中國人的顏面,值得給個讚👍👍👍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]