• 瀏覽: 33,474
  • 回覆: 212
+6
行政會議成員、民主思路召集人湯家驊今早(4日)在商台節目表示,個人認為悼念六四不是問題,但不建議任何人有組織性地做這些事,因為易令人有不同的聯想。他又評價移居離港的人,如果不支持「一國兩制」與國家根本制度,還是留在外國較好。

粱主席買錯邊已輸到甩碌了

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1930077/即時-港聞-湯家驊-公民黨應為2019年暴力事件負責-如不支持一國兩制留在外國較好

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
湯渣係唯一一個最清醒嘅攻民黨創會會員!

睇下今日社會
暴力之毒既遺害

呢班人吾找數
真係冇天理

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-6-4 13:58 發表

出賣黨友
係漢奸🤔佢地抗拒做中國人.

梁唔係扮19唔關佢事嘛,以為個黨解散就完?

佢係咪唔記得講過D乜

7左,無事發生

嗰班仆街杏加橙走撚咗去外國/台灣, 都係日日在油管唱衰香港食人血饅頭, 呢班仆街在外地生活但就由朝到晚都講廣東話唔融入當地生活.
國安要做嘢, 開file 點名要通緝身居外地仲繼續反中亂港的人, 油管收到通緝令都要[黃標]嗰班仆街.

引用:
原帖由 PandaGibson 於 2023-6-4 14:15 發表

英國提出一國兩制,世界最強嘅中國居然要聽個垃圾國家講嘢同實行,定係一國兩制係幫中國搵錢?
你連一國兩制邊個諗出嚟你都搞唔清楚!你真係唔好出嚟七!

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-6-4 13:58 發表

出賣黨友
無錯. 身為公民黨高層, 鼓吹暴力解決問題.
最後, 多名黨員要著草, 或者鋃鐺入獄
但佢自己就一D事都無.
明顯出賣黨友.

引用:
原帖由 PandaGibson 於 2023-6-4 14:15 發表

英國提出一國兩制,世界最強嘅中國居然要聽個垃圾國家講嘢同實行,定係一國兩制係幫中國搵錢?
咩都唔清楚就七少啲啦

引用:

請問你今年幾多歲???

引用:

英國提出一國兩制?  吓!  原來你比人呃左咁耐,真令我吃驚,你是否香港出世?

英國提出一國兩制

唔怪得知今時今日仲有咁撚多低B白痴仔堅決相信當年天安門有屠城.

我預測下個星期某一天, 早上大約六點鐘, 國安就上門拉鳩梁瓜傑.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]