• 瀏覽: 33,408
  • 回覆: 212
+8
引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-6-4 13:58 發表

出賣黨友
清醒啲啦!
根本當今嘅民主變晒質,追隨者又不經思考。虛有其表,內裏其實只係另一種包裝過嘅極權,掛羊頭賣狗肉。
依家所謂嘅民主(美式民主),只係對美國一種愚忠嘅迷信。

”悼念六四不是問題”???

所有有關六四的應先全部假定有有問題, 可予以拘留, 查到身家清白包括無亂過馬路先比走!

他意見中肯。

, 民主是好,過火不好,地產霸權必須收拾

而家先出聲,你老美, 最叻落井下石, 唔妨好人

引用:
原帖由 男E 於 2023-6-4 13:53 發表

行政會議成員、民主思路召集人湯家驊今早(4日)在商台節目表示,個人認為悼念六四不是問題,但不建議任何人有組織性地做這些事,因為易令人有不同的聯想。他又評價移居離港的人,如果不支持「一國兩制」與國家根本制度,還是留在外國較好。

...
他這刻應形容自己:「也無面目也無黨」,才恰當 。快從地球人眼前消失!

引用:
原帖由 man6523828 於 2023-6-4 14:05 發表

係漢奸🤔佢地抗拒做中國人.
其實漢奸才是最想做中國人,因為佢哋如果唔係中國人就攞唔到做漢奸既著數😄

湯都係牆頭草,信唔過

引用:
原帖由 馬毛主席 於 2023-6-4 16:31 發表

大躍進,資產收歸國有,人民公社,文革,鬥地主。前事令人信吾過黨!
確確實實是,中國人民生活得到大躍進,中國國際地位得到大提升,但你視而不見,不是眼盲便是心壞 .
香港俾地主搞到一業獨大,百業蕭條, 民生企業被少數財團壟斷,黑暴期間多少年青人被教授院長NGO教會帶壞, 這等事令人覺得, 偉人當年大躍進,資產收歸國有,人民公社,文革,鬥地主 ,,, 確有遠見. 實行時,亦確實有偏差,但中國那麼大,那麼多人,當時資訊交通又那麼落後, 出現偏差、失誤、紏枉過正等等,亦是無奈.
可幸中國人的智慧是從錯誤中學習,再穩步向前,而不是以吹毛求疵、自我否定來窒息自己,更不是醜化同胞來討好洋爹 !

害了班年青人

老梁。你的錯,等仔受

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2023-6-4 17:03 發表

清醒啲啦!
根本當今嘅民主變晒質,追隨者又不經思考。虛有其表,內裏其實只係另一種包裝過嘅極權,掛羊頭賣狗肉。
依家所謂嘅民主(美式民主),只係對美國一種愚忠嘅迷信。
你可以咒罵美國西方對中國種種偏頗針對性行為但民主制度唔該你啦你識條鐵咩五毛🤣

條仆街流加杰點能解到而家仲可以週街行 ?

公賤黨冇理由清盤左便算,應唔俾佢摺保留日後追責

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-6-4 13:58 發表

出賣黨友
改邪歸正, 撥開雲霧見青天

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]