• 瀏覽: 15,570
  • 回覆: 93
+3
據伊朗塔斯尼姆通訊社(Tasnim)、路透社6月3日稱,伊朗海軍司令伊拉尼(Shahram Irani)2日稱,伊朗和沙特阿拉伯將連同其他幾個海灣國家共同組建

新海軍聯盟,全球各國都開始組建屬於自己的軍隊或組織了,大家都希望靠自己來保護自己,世界已不需要什麼世界警察了。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/905031/伊朗與沙特阿拉伯等組建-新海軍聯盟-印度巴基斯坦參加

印度都會參加,唔講伊朗同沙特同中國關系,印度同巴基斯坦唔啱架喎

印度當有野係多國參與既組織,一定會把隻腳伸入嚟。。。😑

而且俾佢入到去,佢又好績極咁想成為大佬。

印度波羅雞,亦可以做二五仔,幫美國謀取利益。

波斯人同阿拉伯人為咗抗衡西方國家不惜擱下仇恨連成一線

尾國玩l完

伊朗同沙地依家 friend 到咁喇😂

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-6-4 13:21 發表

據伊朗塔斯尼姆通訊社(Tasnim)、路透社6月3日稱,伊朗海軍司令伊拉尼(Shahram Irani)2日稱,伊朗和沙特阿拉伯將連同其他幾個海灣國家共同組建

世咩界警察呢?!世界警察係要完全遵守聯合國憲章,但自以為世界警察國家根本唔係遵守。唔會無證據下老屈別國有「大殺傷力武器」去打鑊人。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-6-4 13:21 發表

老尾係世界大盜,並不是警察,自稱世界警察,只係欺世盜名

我就好奇以後仲買唔買美狗武器?美國霸權不再,中東已經無美國咩事,估計好快就要被逼敗走敘利亞。

引用:
原帖由 身民主持係大晒 於 2023-6-4 13:51 發表

印度都會參加,唔講伊朗同沙特同中國關系,印度同巴基斯坦唔啱架喎
呢個世界冇永遠嘅敵人,最緊要向前看,依家friend返就冇問題了!!!😎👍👍

什麼世界警察...世界賤賊就有 

引用:
原帖由 oceantiger01 於 2023-6-4 14:04 發表

伊朗同沙地依家 friend 到咁喇😂
自從亞爺做中間人,仲叫佢哋坐低對數,大家發現原來以前雙方襲擊有八成都唔係對方做,係第三國家制造。你估阿聯酋、沙特買情報你估美國收得小,既然咁,不如大家拆掂佢,沙特直接比錢伊朗都有騷。

其實講麻煩程度,印度人一定係地球上最難應付嘅一群。但點解美國一啲都唔驚,相反重要同佢地咁友好呢?因為西方利用民主洗腦,已經洗到佢地乾乾淨淨,印度政府同精英份子都係美國嘅人,所以看起來自主,實際已被操控。

引用:
原帖由 用策略擊敗對手 於 2023-6-4 14:19 發表

我就好奇以後仲買唔買美狗武器?美國霸權不再,中東已經無美國咩事,估計好快就要被逼敗走敘利亞。
宜家最驚係以色列,伊斯蘭聯盟要組軍隊,以色列會被滅國

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]