• 瀏覽: 114,724
  • 回覆: 459
  • 追帖: 4
+11
本主題由 Zzlaz 於 2023-6-4 11:48 使用 提升卡
引用:
原帖由 凌亂最後的冬瓜 於 2023-6-4 00:13 發表

蔡氏單野已經打過一次齋。
我諗唔係一兩堂齋就可以化解到。
😨😨😨
太巧合了

咁恐怖嘢,都係連住呢條村
有些不可思議!

引用:
原帖由 fto94 於 2023-6-3 23:04 發表

邪//  
2個幾清綉……
好邪,下次死3件唔奇

引用:
原帖由 茄子豆腐煲 於 2023-6-3 23:36 發表

需知世間一切事都是無常,要得自在,就要學會放下,
常人說的自由,很多時也是被酒色名食睡所牽纏,
以為發達得到名利就得自由,其實有錢不代表就一定開心,
有錢人有其煩惱,反而平凡才是福呢!
有錢人有其煩惱,但係無錢人唔等於無煩惱,有錢人唔一定快樂,但係無錢人都唔一定快樂

可能巧合~

哇! 青紅蘿蔔肉碎湯,而家到人肉刺身

引用:
原帖由 dulinomo 於 2023-6-3 23:52 發表

點睇都唔似隨機
我都覺得唔似

引用:
原帖由 cwilson1 於 4-6-2023 00:04 發表

這堂齋值得打, 我反而擔心一件事

蔡天鳳 ( 28歲 )
方曉彤(26歲)
?  ?  ? (24歲)
劉繼禧( 22歲)

唔希望第四個出現囉
會唔會24嗰個已經………
只係屍體未被發現
所以替死鬼要兩個………

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-6-4 00:15 發表

太巧合了

咁恐怖嘢,都係連住呢條村
有些不可思議!
我住彩虹村都驚驚地,因為我有時都會行荷里活廣場。
住係個條村既村民,真係可能需要心理輔導。
😨😨😨

引用:
原帖由 大樹小花 於 2023-6-4 00:19 發表

有錢人有其煩惱,但係無錢人唔等於無煩惱,有錢人唔一定快樂,但係無錢人都唔一定快樂
有錢既學會放下多行布施,唔好做守財奴,
無錢既也可以行布施,一句好語一個微笑,令別人開心離苦得樂也是布施的一種 

最近係圖書館見到套書幾好睇,係星雲大師用顯淺既言語加插D 佛學故事去寫,
我推薦給大家,叫《星雲說喻》,裡面有五本分別是:《布施》、《持戒》、《忍辱》、《精進》、《禪定》。

可能兩女知道啲嘢唔幫拖上堂指證?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-6-3 22:31 發表

鑽石山荷里活廣場昨日(3日)發生駭人斬人血案,兩名女子在亳無防避下遭一名39歲的光頭漢手持利刀狂插慘死,事件震撼全港。消息指,兩名死者方曉彤(26歲)與劉繼禧(22歲)為情侶關係,她們與兩名朋友同居於大埔龍尾村一村屋,街坊對於二人無辜枉死均感到惋惜。另外,有附近食肆的負責人表示,數月前龍尾村另一單位亦捲入蔡天鳳碎屍案,令她感到毛骨悚然,「咁邪㗎呢條村,點解短時間入面會牽涉兩單咁轟動嘅案件㗎」。

...
咁巧合

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-6-4 00:04 發表

這堂齋值得打, 我反而擔心一件事

蔡天鳳 ( 28歲 )
方曉彤(26歲)
?  ?  ? (24歲)
劉繼禧( 22歲)

唔希望第四個出現囉
如果發生響古代
一定賴條村嘅風水出左事
高人會出來講,立刻要點做,點做去補救

清拆啦

太巧合!有冇可能佢兩個同蔡果單案有關,佢兩個知道左某d野,俾人滅口?

引用:
原帖由 LT3648 於 2023-6-4 00:00 發表

蔡XX可能上了顛佬身
住咁近
唔通蔡XX當日佢地知情不報?
屍首仲有部分系佢地後園?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]