• 瀏覽: 114,756
  • 回覆: 459
  • 追帖: 4
+11
本主題由 Zzlaz 於 2023-6-4 11:48 使用 提升卡
人衰起上嚟有條路 
村衰起來又有條路 有咩出奇?
雨後自然見陽光 到時住果條村嘅人
個個中六合彩大奬添!

引用:
原帖由 bi11 於 2023-6-3 23:23 發表

長安邨年年都有幾個人跳樓啦 有時仲同一層
年年都跳幾個?但公屋又可點搞呢?

咁烏黑蘭又點計先

李姓惡魔、建立邪靈山寺、最大禍源、聚集邪靈負能量!

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-6-5 07:22 發表

嗰d怎同這兩單比?
自殺新聞邊有咁多人關注,國際都唔理

但龍尾村連續兩單都係重磅嘢,上世界關注級別,就唔係同一水平

所以龍尾村想話佢村裡冇乜嘢,?難囉

建議村民真係摷清楚蔡天鳳那兩件遺失的係村度好過啦,這些嘢真可能會招禍的!

引用:
原帖由 godufo 於 2023-6-5 10:16 發表

觀音係普渡慈航

所以多地臨海都建觀音像

可能冇呢座嘢,仲大鑊

這種機率極極極極極微,一股邪氣圍繞呢條村,深度淨化下喇!😔

引用:
原帖由 rosemary1216 於 2023-6-5 07:23 發表

咁烏黑蘭又點計先
嗰d民主自由戰場撕殺,班友係民主而硬膠死,死係民主亂葬崗關人9事囉

我地講返我地安定繁榮的和平香港吧

引用:
原帖由 夢幻極光星 於 2023-6-5 11:55 發表

這種機率極極極極極微,一股邪氣圍繞呢條村,深度淨化下喇!😔
全球我諗得佢一條咁細的村,連續咁發生世界關注的慘案囉

機會率真係微,唔係講笑

村民真係打多堂勁齋去為全村加返大正能量好過!

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2023-6-5 07:22 發表

諸惡莫作,眾善奉行,自有護法神庇佑,魑魅魍魎仍不易埋身。
初一、十五食素,區區有齋舖,好方便,
覺得食完好舒服好健康,想進階就六齋日,即農曆的初八、十四、十五、二十三、二十九、三十日;
十齋日,即農曆的初一、初八、十四、十五、十八、廿三、廿四、廿八、廿九、三十這十天齋戒。

在賣旗日行街經過見到有賣旗,買支旗仔幫助一下弱勢社群都好方便。

全港素食店名單(轉自《溫暖人間》雜誌):
https://buddhistcompassion.org/restaurants

引用:
原帖由 茄子豆腐煲 於 2023-6-5 12:20 發表

諸惡莫作,眾善奉行,自有護法神庇佑,魑魅魍魎仍不易埋身。
初一、十五食素,區區有齋舖,好方便,
覺得食完好舒服好健康,想進階就六齋日,即農曆的初八、十四、十五、二十三、二十九、三十日;
十齋日,即農曆的初一、初八、十四、十五、十八、廿三、廿四、廿八、廿九、三十這十天齋戒。

在賣旗日行街經過見到有賣旗,買支旗仔幫助一下弱勢社群都好方便。

全港素食店名單(轉自《溫暖人間》雜 ...
謝師兄賜教!🙏

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-6-5 12:06 發表

全球我諗得佢一條咁細的村,連續咁發生世界關注的慘案囉

機會率真係微,唔係講笑

村民真係打多堂勁齋去為全村加返大正能量好過!
『龍尾』村,兩單極端恐怖殺人事件,雖然唔好太迷信,係咪一種暗示?係咪寓意鄉港運氣確認行到尾走向負數?
以上純粹個人亂估鳩up。
但思想要積極之餘也要向最壞打算思考。🥶

引用:
原帖由 夢幻極光星 於 2023-6-5 13:14 發表

『龍尾』村,兩單極端恐怖殺人事件,雖然唔好太迷信,係咪一種暗示?係咪寓意鄉港運氣確認行到尾走向負數?
以上純粹個人亂估鳩up。
但思想要積極之餘也要向最壞打算思考。🥶
話明龍尾,
等如條尾生瘡,醫返嗰撻就得,唔洗諗多

引用:
原帖由 godufo 於 2023-6-5 10:16 發表

咁近都保佑唔到,證明係冇料到

唔到你唔信邪
惡靈好重,怨氣好重

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]