• 瀏覽: 114,731
  • 回覆: 459
  • 追帖: 4
+11
本主題由 Zzlaz 於 2023-6-4 11:48 使用 提升卡
引用:
原帖由 JNC117 於 2023-6-4 11:01 發表

睇過一條影片,師傅話要拆左條村,幅地要空出黎曬佢十年,之後才可以再起返屋
是拆咗個屋頂,比太陽曬、比雷擘,趕走 D 衰嘢。

引用:
原帖由 prmark 於 2023-6-4 11:29 發表

佢家人見到你呢個post, 會好傷心,因有人post 佢哋個女啲私隱。Anyway 你自己唸啦,啱唔啱自己唸,我只係講自己嘅見解。
佢家人係見佢兩個女被刺殺片先最傷生, 所以你見我一條片都唔會貼出來的

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-6-4 09:12 發表

這光頭佬一點都唔似儍

身體魁梧, 出手冷靜, 落刀準及狠

懷疑他利用白卡來脫罪
我土生土長幾十年從來冇聽過傻佬發作咁樣用刀插死人 ! 都係揸住刀亂咁舞咁自然其他人會走開所以唔會聽到傻佬斬死人 ! 呢個有片睇返佢咁冷靜正常買刀 ! 仲要買完二樓唔殺人係要走上三樓 ! 行緊時身邊有其他人都唔斬好似刻意要對付短頭髮死者仲要深仇大恨咁喪插 ! 啲行為真係唔似傻反而好似殺手因好純熟咁 !

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2023-6-4 11:51 發表

是拆咗個屋頂,比太陽曬、比雷擘,趕走 D 衰嘢。
係咁教的, 
最緊要係俾雷劈過

唔關單一事 如果信風水

會展新翼 改拆會展再建 唔好再似隻龜海邊飲水

再要拆 一係西九凱旋門 一係政府總部
兩口對岸 爭拗近年最多

始終最大問題 仍是樓泡樓毒 太深入民心
日本條舊死路

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-6-4 11:18 發表

又好似係喎, 你唔講都醒唔起佢附近大動土木的係這個項目囉

但條村改名把啦, 
叫龍尾村, 真係唔老黎囉
勉強冇幸福,人造改變環境,已經永久改變寧靜優雅鄉村風水  

在議會選舉"買漂"需求下,正苦長年出好多古靈精怪地區工程派錢,其實講到尾,都係制度問題 

立 法 會 秘 書 處   -   有關大埔龍尾泳灘工程計劃的背景資料和 - 資料便覽
https://www.legco.gov.hk/yr12-13/chinese/sec/library/1213fs16-c.pdf

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/龍尾灘

認真希望能夠改革全部委任,甚至係廢除區議會,免架床疊屋,免為選舉而選舉

附件

龍尾泳灘2005.png(279.57 KB)

龍尾泳灘2005 .png(350 KB)

龍尾泳灘2005 .png

龍尾泳灘2005 .png(360.18 KB)

龍尾泳灘2005  .png

龍尾泳灘2005 .png(222.26 KB)

龍尾泳灘2005   .png

引用:
原帖由 keung135 於 2023-6-4 11:56 發表

唔關單一事 如果信風水

會展新翼 改拆會展再建 唔好再似隻龜海邊飲水

再要拆 一係西九凱旋門 一係政府總部
兩口對岸 爭拗近年最多

始終最大問題 仍是樓泡樓毒 太深入民心
日本條舊死路
龜海邊飲水??

有乜問題?

最怕冇得飲水 啫

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-6-4 12:01 發表

龜海邊飲水??

有乜問題?

最怕冇得飲水 啫
賴布衣 留下的簽文

仆街樓主

引用:
原帖由 bi11 於 2023-6-3 22:36 發表

100米其實都好遠下
真係隔離憐舍30m先至近咩大佬,咪為拗而拗啦

本來唔信有鬼,而家信了

引用:
原帖由 pou888 於 2023-6-4 12:04 發表

仆街樓主
我pm 左樓主建議佢刪相或整格仔

香港那么多鄉村。。。兩單最轟動的和龍尾村有關。。。
難中過六合彩

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2023-6-4 12:08 發表

本來唔信有鬼,而家信了
天外有天,人外有人係好顯淺既道理

引用:
原帖由 茄子豆腐煲 於 2023-6-4 12:13 發表

天外有天,人外有人係好顯淺既道理
世事給你看透了,你信有外星人嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]