• 瀏覽: 54,838
  • 回覆: 310
  • 追帖: 1
+2
香港生活壓力大易拗撬,網上今日(3日)流傳一段閉路電視(CCTV)片段,某街市一個檔口發生爭執,一名疑似攤檔女員工正在整

轉載;

香港生活壓力大易拗撬,網上今日(3日)流傳一段閉路電視(CCTV)片段,某街市一個檔口發生爭執,一名疑似攤檔女員工正在整理一批發泡膠箱時,不慎有發泡膠箱蓋碰到一名穿白T恤、短褲的男子,2人隨即展開口角並互相挑釁,期間男子疑怒火難遏三度推跌該女子,更取起一個發泡膠箱砸去,但最後男子短褲一部分被對方牢牢緊握在手,女職員更大叫「揸你春袋!」。

根據片段顯示,事發於上月9日傍晚約6時38分,該名攤檔女職員正在整理一個車仔上的一批發泡膠箱,由於在場仍有不少顧客來往,在回身數次取箱時不慎有發泡膠蓋跌落,並碰到片中白衫短褲男。該男子疑不滿被碰到,先後出腳踢開發泡膠箱,其後不滿女員工繼續搬箱放在自己身後,再出腳踢開該些發泡膠箱,並出口問候對方家母。

對於娘親突然被問候,片中攤檔女職員亦怒從心起,用肩膀推撞男子並不斷挑釁道「打我啊」,白衫男怒火被「撻着」後立即出手三度推跌對方,女職員則屢敗屢戰,爬起繼續與男子對戰,雙方期間更隨手取起發泡膠箱、攤檔蔬菜等互相揮打。當女職員被第三度推跌在地時,突然使出一招「撩陰爪」,緊捉對方兩腿間一部分短褲,男子疑要害在人手,不斷大叫「放手」,惟女職員不但沒有照做,甚至更多次怒叫「揸你春袋!X你老母」片段至此戛然而止,未知後事如何。
原文網址:街市攤檔前激戰 男子兩腿間被緊捉 阿姐絕招:揸你春袋! | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0603_00822_001.html

呢一男一女加埋都百幾歲,喺街市買咗啲小事嘈起上嚟!初則口角,繼而動武。仲打番一場MMA ,兩個人真鬚假牙,拳拳到肉,絕冇欺場!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0603_00822_001.html

哈哈哈 呢種男人見係女人就聲大大蝦人
爆袋拳 女人好野

趴街黃甴要唔要出黎講香港警察真廢,做咩唔預先阻止事件發生

引用:
原帖由 tommwins 於 2023-6-3 21:05 發表

哈哈哈 呢種男人見係女人就聲大大蝦人
爆袋拳 女人好野
本來係一件小事,但呢個男人真係.........好男不與女鬥。

引用:
原帖由 身民主持係大晒 於 2023-6-3 21:09 發表

趴街黃甴要唔要出黎講香港警察真廢,做咩唔預先阻止事件發生
呢場mma,係大家即興埋牙,返一鑊!

其實撞到人講聲sorry,被撞人示意表示理解她只係唔小心,成件事就唔會發展到打鬥了,就係大家只諗自己,個社會才咁暴戾。

亞姐係我偶像。一招揸爆佢,利害,利害!

引用:
原帖由 jumboleung 於 2023-6-3 21:14 發表

呢場mma,係大家即興埋牙,砌返一鑊!
趴街黃甴話如果係刀點算呀,所以話香港警察真廢,無預知能力阻止暴力事件發生

阿姐睇完萬國城Michelle對付麻鷹…學到嘢喎

郁啲動手動腳.... 高危...  
有關方面要大數據整理...

而家香港人愈來愈燥 小小事就爭吵
個男人俾個發泡膠掂到就鬼殺咁嘈

引用:
原帖由 jumboleung 於 2023-6-3 21:13 發表

本來係一件小事,但呢個男人真係.........好男不與女鬥。
話兩句便算,走人,仲要嘈

猴子偷桃

變咗爛蕃茄

這一招萬試萬靈, 男人肯定冇招架能力, 就算識小寶個招揸波龍爪手都冇用。   

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]