• 瀏覽: 3,894
  • 回覆: 17
今年是六四 34 周年,維園第四年沒有燭光集會。過往舉行燭光集會的維園足球場及草地,今年換上由各個社團舉辦的「慶回歸家鄉市集嘉年華」,活動開幕日(6月3日)吸引逾千人冒著烈日掃平貨,以長者居多。市民入場前需經安檢,場外有藍帽子警員及裝甲車戒備。對於此處曾經是六四燭光集會場地,受訪市民則稱「唔清楚、唔參與」。有祖籍海南市民大灑金錢「撐鄉下」購買十隻海南雞,亦有市民認為六月份天氣炎熱、亦有機會打風,「市集應該安排喺年尾好啲」。

今次唔會有黑記問老人家知唔知今日黎仲咩啦

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/六四|維園燭光集會場地變同鄉會嘉年華-入場須安檢-藍帽子裝甲車戒備-091545563.html

好囉, 64號維園終於攪返正常民生嘢

俾支聯會霸了廿多年去揾錢, 香港人都好憎好悶囉

其實過往廿多年就有班日日係度屌大陸人的忽然話愛護國內同胞, 

但第日就猛媽大陸人的, 真想知呢班友係咪精神分裂架?

冇左六四籌旗呃錢日,班犯民黃畜真係好傷

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2023-6-3 20:30 發表

今年是六四 34 周年,維園第四年沒有燭光集會。過往舉行燭光集會的維園足球場及草地,今年換上由各個社團舉辦的「慶回歸家鄉市集嘉年華」,活動開幕日(6月3日)吸引逾千人冒著烈日掃平貨,以長者居多。市民入場前需經安檢,場外有藍帽子警員及裝甲車戒備。對於此處曾經是六四燭光集會場地,受訪市民則稱「唔清楚、唔參與」。有祖籍海南市民大灑金錢「撐鄉下」購買十隻海南雞,亦有市民認為六月份天氣炎熱、亦有機會打風,「 ...
黃友 惟有寄望美西方各國領事館,在窗旁擺上白蠟燭去渡念六四?!!  

引用:
原帖由 封無可封 於 2023-6-3 20:36 發表

冇左六四籌旗呃錢日,班犯民黃畜真係好傷
其實更想問, 支聯會64有冇俾過錢租場架???
核數署真係查下好喎, 如果有乜免費包庇佢地, 應該捉包庇出來澈查

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2023-6-3 20:38 發表

黃友 惟有寄望美西方各國領事館,在窗旁擺上白蠟燭去渡念六四?!!  
好呀好呀, 可能玩到搶火燒埋人地大使館就過癮囉

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2023-6-3 20:30 發表

今年是六四 34 周年,維園第四年沒有燭光集會。過往舉行燭光集會的維園足球場及草地,今年換上由各個社團舉辦的「慶回歸家鄉市集嘉年華」,活動開幕日(6月3日)吸引逾千人冒著烈日掃平貨,以長者居多。市民入場前需經安檢,場外有藍帽子警員及裝甲車戒備。對於此處曾經是六四燭光集會場地,受訪市民則稱「唔清楚、唔參與」。有祖籍海南市民大灑金錢「撐鄉下」購買十隻海南雞,亦有市民認為六月份天氣炎熱、亦有機會打風,「 ...

Good Job

小黃人咪又陰地搞事

應該立例禁止,放燃點了的臘燭在家或窗戶。

死黑妓仲數乜春沒有足鳩集會既日子,以後都冇㗎啦,因為2019屎夾已平反64

邊有人去受死咩

裝甲車水炮車震懾

法輪護體金剛不壞

嗰班會睇情形開工

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]