• 瀏覽: 56,242
  • 回覆: 365
  • 追帖: 1
+19
鑽石山發生殘酷血腥雙重謀殺案!一名禿頭壯年男子,昨日下午在荷里活廣場,以鋒利的魚生刀追襲兩名妙齡女子,當中一名短髮女子,

買刀時咁冷靜真係好恐怖
如果真係有精神病入咗小欖
好返會唔會放返出嚟?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230603/bkn-20230603033037455-0603_00822_001.html

要立即恢復死刑.

唔知係咪言語上挑釁過佢
以後出街小惹無謂人,忍讓下,保命仔緊要

如果兇手真係精神病發作殺人,最多判無限期入小欖..

都話痴線佬無得避,梗有一兩個喺附近,真係死咗都唔知乜事

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2023-6-3 09:29 發表

兇手斬完人冷靜等警察拉,唔似精神失控顛狂而做出來的斬人,而且睇電視片段,兇手是繞過一個男人而去追女死者,明顯是一早鎖定目標,不是隨機斬人。
所以兇手與死者間一定曾有接觸,令兇手起殺意才去買刀報復。
曾是社運人仕,食唔到黑天使
對穿黑衫女仇視,起殺機
有無可能 ??

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2023-6-3 09:29 發表

兇手斬完人冷靜等警察拉,唔似精神失控顛狂而做出來的斬人,而且睇電視片段,兇手是繞過一個男人而去追女死者,明顯是一早鎖定目標,不是隨機斬人。
所以兇手與死者間一定曾有接觸,令兇手起殺意才去買刀報復。
我都認為有目標性

佢係商場行左段時間都無落手隨機殺人

而去到嗰個位就即刻拎刀對目標施襲,仲要似係用途人做掩護,我真心覺得有可疑

大陸就挖呀挖呀挖,香港竟然插呀插呀插,好恐怖。

如果各位路過,救唔救到?個痴線佬有刀,而且路人甲乙丙唔知發生緊咩事…。
成日見到係街有痴線佬大叫,大家要行開點…唔知呢D人有冇暴力傾向。

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2023-6-3 09:34 發表

曾是社運人仕,食唔到黑天使
對穿黑衫女仇視,起殺機
有無可能 ??
肯定係 除非唔係

非常之心寒。

引用:
原帖由 瀧仔仔 於 2023-6-3 07:57 發表

唔知係咪言語上挑釁過佢
以後出街小惹無謂人,忍讓下,保命仔緊要
認同,或可能有肢體碰撞過,周圍路窄人多,好似跟短髮女有仇,所以不停插,但長髮女如果走開,沒有令兇手追返轉頭,可能避過一劫

有時行街睇你好唔好彩,太多隱性精神病,你唔覺意撳到佢個開關掣呢就大0樂

RIP
【商場謀殺案】有市民帶鮮花到場悼念 荷里活廣場暫停舉辦推廣活動
https://news.tvb.com/tc/local/647a9b1f43f48306ae35737b?utm_source=newsappshare&utm_medium=referral

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]