• 瀏覽: 60,787
  • 回覆: 397
  • 追帖: 1
+6
荷里活廣場今日(2日)下午發生一宗謀殺案,兩名女子先後遭一名雄禿男子持刀殘殺。而在案發時有人報案求助,未幾便有大批佩戴護

荷里活廣場今日(2日)下午發生一宗謀殺案,兩名女子先後遭一名雄禿男子持刀殘殺。而在案發時有人報案求助,未幾便有大批佩戴護具裝備的執法人員,持警棍、盾牌等趕往現場,不過期間卻有全副裝備的人員在樓梯間仆倒,同時左邊亦有3名同袍乘搭扶手電梯緩慢「衝鋒」,場面被在場市民目睹及拍下並分享至網上。

不少網民質疑片中執法人員的能力嘲諷道「這就是香港警察」,直言「吓?點保護香港市民」、「點訓練」;亦有留言笑道「腳軟就搭電梯啦,學人跑樓梯」、「驚咪咁囉,唔使行咁前吖嘛」、「好驚呀砍人呀」。不過亦有人稱「畀你笑下,可以保住條命,老差骨」、「受過特殊訓練,絕對係精叻兼醒目嘅」。

仆你個臭街杏加橙, 得罪邊撚個都好, 都唔會含撚在心成世記仇, 唯獨千萬不要得罪白  粉佬, 牛頭馬面真係小氣到呢.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230602/bkn-20230602225607014-0602_00822_001.html

你有你急

Don't謊果然係仆街霉體

咁都好嘲笑? 白痴網民。

遲d連150cm都請,仲多笑料

警察都係人,咁叻你去救咯
你去救可能楂槍都冇力㖭

其實真係唔好笑, 咩人都有機會唔小心, 何況佢係趕緊去現場

4分鐘已經到案発地點,已經好快喇。

見到D路人冷漠既表情,我仲心寒。

真係幾好笑 , 香港警察 咁嘅服務都唔知點保護市民... , 上落樓梯都會出洋相...

附件

20230603_8bfd49804e6efb28ac0bD31UEnWLRRM8.jpg(66.55 KB)

引用:
原帖由 gakoduck 於 2023-6-3 00:22 發表

Don't謊果然係仆街霉體
Don’t慌唔會報今日拜登仆到跪低

未見過真正大場面嘅新仔?

引用:
原帖由 takngaihk 於 2023-6-3 00:55 發表

真係幾好笑 , 香港警察 咁嘅服務都唔知點保護市民... , 上落樓梯都會出洋相...
美國腫桶拜燈擒日又仆街跌倒喎.

已證實是2019年D曱甴、黃屍、黑暴!我都一早估到了,只有那批「垃圾之物」會通街無差別殺人! 

引用:
原帖由 takngaihk 於 2023-6-3 00:55 發表

笑乜鳩?甲由班柒頭個主子日撚日都仆街㗎啦 咁嘅洋相仲想同中國鬥?返鄉下養老啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]