• 瀏覽: 43,776
  • 回覆: 202
+5
新興毒品「喪屍藥」甲苯噻嗪(Xylazine)在美國急速擴散,且有蔓延至歐洲之勢,英國在5月更出現首宗相關死亡個案,引發關注。

甲苯噻嗪又被稱為「tranq」,本用作牛和馬的鎮靜劑,但它正在充斥美國毒品市場,吸食者常將其與芬太尼和海洛因等其他非法藥物混合使用,以增強效果,而吸食後會出現心跳過慢及傷口潰爛的癥狀,狀似電影中的喪屍,故以得名。
BBC 報道指,一名有吸毒史的英國男子於 2022 年 5 月在家中去世,其死亡報告發表在《法醫與法醫學雜誌》上,指死者可能購買海洛因時,不知道其中混雜了甲苯噻嗪和芬太尼。

乜今次英國唔用弗系免疫方法對抗喪屍毒?
當全英九成人中埋喪屍毒, 咁咪有免疫唔怕再食多D囉

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1929412/即時-國際-英國現毒品-喪屍藥-死亡首例-美國街頭充斥傷口潰爛吸食者引驚恐

我好似睇到BNOers係英國的前

..................................................................................................................................
上年都油管都講緊英國的毒品濫藥問題嚴重, 只是這些新聞唔正法, 係都要趁美國條契弟瀨中國, 所以英國又順手埋出黎, 又唔知想砌乜嘢!

https://youtu.be/VXQENTAppPw

芬太尼呢隻藥, 係美國公司發明, 
及在美國發揚光大

根本老美就係原, 
而家又用新冠嗰招
將原頭又老屈只係售買壓藥丸機及部份原材料的中國

阿港大班教授及黃人, 知道老美的自己係源頭, 但抹他國做代罪羔羊的招數未??

BNOer 有福了 試新藥

又係中國嘅問題

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-6-1 07:42 發表

新興毒品「喪屍藥」甲苯噻嗪(Xylazine)在美國急速擴散,且有蔓延至歐洲之勢,英國在5月更出現首宗相關死亡個案,引發關注。

甲苯噻嗪又被稱為「tranq」,本用作牛和馬的鎮靜劑,但它正在充斥美國毒品市場,吸食者常將其與芬太尼和海洛因等其他非法藥物混合使用,以增強效果,而吸食後會出現心跳過慢及傷口潰爛的癥狀,狀似電影中的喪屍,故以得名。
BBC 報道指,一名有吸毒史的英國男子於 2022 年 ...
尾國政棍自制喪屍冇人幫到佢

英美一齊自我實現喪屍圍城嘅故事,多得一班唔做實事嘅政棍,一日到黑淨係識搞亂全世界,自己嘅人民變喪屍都唔理

美狗加快墮落, 大快人心.

Walking dead, 不過又可以屈中國設備製造呢隻藥

現實版《生化危機》。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-6-1 07:42 發表

BBC 報道指,一名有吸毒史的英國男子於 2022 年 ...
D藥係獸醫用,唔係畀人用。美國就算了,若果加拿大都出奇,但英國竟然玩這套,真的墮落了,哎😂🤣😂🤣

引用:
原帖由 ar2man 於 2023-6-1 07:47 發表

BNOer 有福了 試新藥
分分鐘, 總有一隻喪屍住佢地隔離

BNOers晚上行夜街, 遇到呢D喪屍, 佢地子女會唔會羊群心理又跟埋去呢

引用:
原帖由 touya08 於 2023-6-1 08:02 發表

D藥係獸醫用,唔係畀人用。美國就算了,若果加拿大都出奇,但英國竟然玩這套,真的墮落了,哎😂🤣😂🤣
英國上年都出現了這問題, 我上年在吹水區都貼唔少囉 

但班黃打手扮睇唔到, 唔敢回囉 

但, 真的假不了囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]