• 瀏覽: 34,406
  • 回覆: 116
  • 追帖: 2
+2
全球最大的盜版影片網站RARBG於31日突然宣布關站,引起各地網民關注。根據站方表示,受阻於疫情及俄烏戰爭爆發,
加上電價飆漲,令網站再也無法支撐下去。
外媒報導,RARBG自2008年起向全球網民提供大量「BT」資源,號稱最大盜版資源網站,包括電影和影集等,例如中國大陸和台灣網民十分熟悉的「字幕組」和「網盤」,資源大都來自RARBG。
站方在公開聲明中表示,「過去兩年對我們非常艱難」,因為團隊中有數名成員不幸死於新冠肺炎,其他人也遭受影響,無法工作,加上俄烏戰爭爆發,影響了部分團隊成員。
此外,聲明又提到,位於歐洲的資料庫機房,如今受到全球通貨膨脹、電價飆升的影響,站方已無力負擔日常開支,最後投票決定結束網站。「我們很抱歉,再見。」

諗唔到佢唔係海關那類政府機構冚佢, 
而係俄烏戰爭打殘佢

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1929414/即時-國際-全球最大盜版網站突宣布關站-原因之一竟是電費太貴

多舊魚啦, 根本呢個網站好多資源, 都冇得提供, 瀏覽量少自然就會收入少.

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-6-1 07:37 發表

全球最大的盜版影片網站RARBG於31日突然宣布關站,引起各地網民關注。根據站方表示,受阻於疫情及俄烏戰爭爆發,
外媒報導,RARBG自2008年起向全球網民提供大量「BT」資源,號稱最大盜版資源網站,包括電影和影集等,例如中國大陸和台灣網民十分熟悉的「字幕組」和「網盤」,資源大都來自RARBG。
站方在公開聲明中表示,「過去兩年對我們非常艱難」,因為 ...
全球最大?RARBG?都未聽過我見識少😂🤣😂😂

相比之下,活在中國尚算不錯。

引用:
原帖由 touya08 於 2023-6-1 07:59 發表

全球最大?RARBG?都未聽過我見識少😂🤣😂😂
說明你冇BT囉
但呢個網站竟然會受俄烏戰士影響, 說明佢在歐洲

歐洲原來才是最大的老翻基地

藉口啫

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-6-1 07:37 發表

站方在公開聲明中表示,「過去兩年對我們非常艱難」,因為 ...
而家都唔興BT啦,記得上次BT巳經係10幾年前既事了。。。

曲線表達對世界和平嘅熱愛

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2023-6-1 08:17 發表

而家都唔興BT啦,記得上次BT巳經係10幾年前既事了。。。
而家串流平台比百零蚊個月乜都有得睇, 都唔知仲要咁辛苦bt嚟做乜

引用:
原帖由 banjo. 於 2023-6-1 07:58 發表

多舊魚啦, 根本呢個網站好多資源, 都冇得提供, 瀏覽量少自然就會收入少.
係,只見種子不見果實。

A.I.同科技最大敵人係冇電同埋冇錢

通常搵唔到線上睇或者HTML下載先去佢果度搵BT.

呢單野側面可以睇到而家歐洲電費有幾高
歐洲去工業化正式開始

引用:
原帖由 真消失了獅子 於 2023-6-1 08:20 發表

而家串流平台比百零蚊個月乜都有得睇, 都唔知仲要咁辛苦bt嚟做乜
主要係咸片,同埋串流得大片同冇人睇既自家片而且都有下架同執笠既一日

引用:
原帖由 真消失了獅子 於 2023-6-1 08:20 發表

唔怪得而家電腦機箱都唔預用家擺多hd啦!?

但串流受限網絡質素,唔係度度的互聯網質素好似中國(包港台澳),南韓那些咁好喎!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]