• 瀏覽: 31,415
  • 回覆: 213
+5

本港正與內地商討建立跨境器官移植互助機制,政府上周表示器官捐贈登記取消數字「不尋常」,要求警方調查。保安局長鄧炳強昨指,當局已就事件展開刑事調查,發現有逾3,000宗無登記卻取消登記的申請。
他相信,有人惡意利用他人資料,到中央登記名冊網站為他人取消登記,從而製造假象不滿事件。他又說,有人刻意歪曲原本是好事的器官捐贈,形容是利用「軟對抗」,希望抹黑香港和中央政府。
下周日便是六四事件34周年,鄧炳強指很多人會利用未來數日「特別日子」,進行宣揚「港獨」及顛覆國家政權等危害國家安全的行動,強調當局必定採取果斷行動。

可能呢3000單真係唔記得呢...

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/本地/三千取消器官捐贈未曾登記-港府正進行刑事調查/379708

有逾3,000宗無登記卻取消登記的申請....無登記過,何需取消登記?...依家有記錄啦,自投羅網,警方可以順藤摸瓜查訪吓...

根本好難調查舉證,況且新冠令多人腦冒。

又會多3000人被捕

無登記但取消登記,真係要查下喎。

引用:
原帖由 onnam 於 2023-5-30 10:56 發表

又會多3000人被捕
話唔定係同一個人做

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 yifeifei2 於 2023-5-30 11:01 發表

話唔定係同一個人做
香討有一兩位師兄好有可能。

引用:
原帖由 onnam 於 2023-5-30 10:56 發表

又會多3000人被捕
如果IPS肯配合, 實CHECK度取消時用咩IP係邊度做取消, 除非條友用VPN咁就難查DD都無話查唔到, 一定要抽出攪事者, 唔好以為等機會大反擊政府就無你符

引用:
原帖由 塔利忽 於 2023-5-30 10:53 發表

根本好難調查舉證,況且新冠令多人腦冒。
捉佢哋入青山驗下

引用:
原帖由 touya08 於 2023-5-30 11:05 發表

如果IPS肯配合, 實CHECK度取消時用咩IP係邊度做取消, 除非條友用VPN咁就難查DD都無話查唔到, 一定要抽出攪事者, 唔好以為等機會大反擊政府就無你符
直接拉哂果3000人返嚟落口供先。

可能人在陰蟈

7左唔怕認😏

引用:
原帖由 thanks橋 於 2023-5-30 09:42 發表

本港正與內地商討建立跨境器官移植互助機制,政府上周表示器官捐贈登記取消數字「不尋常」,要求警方調查。保安局長鄧炳強昨指,當局已就事件展開刑事調查,發現有逾3,000宗無 ...
無記東張..教,冇嘢就盡量唔登記啲網上嘢,費事有騙案又有官非….. 

引用:
原帖由 NNewpopcorn 於 2023-5-30 11:05 發表

可唔可以拆開當3000單case告? 係就飽L曬
案情一樣,律政司先唔會分開做。
做一單偷3000個資料,好過做3000單偷一個人資料。

你想做一單 case, 搶3000萬,定係做3000單,每單搶1萬?

你都識揀啦,吓嘛

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]