• 瀏覽: 35,008
  • 回覆: 197
+3
一條長約20秒短片今日在網上熱傳,有指影片在香港航空的航班上拍攝,懷疑有乘客在機艙內吸食電子煙,其間有穿着寫上「警察POLICE」背心的人員在場。

影片見當日機內的「警察」人員以普通話說話,其他乘客則舉起手機拍攝。未幾3名身穿白色背心的員進入機艙,合力制服一名男乘客。由於現場混亂,未能清晰了解事件細節。

香港航空回覆本港傳媒查詢表示,事發本月21日由上海浦東飛往香港,編號HX237的航班。航機起飛前有乘客於機艙座位吸食電子煙,為保障航班安全,機組人員立即向機長報告及按航空安全條例報警處理,由上海機場警方協助安排該名乘客離開機艙。航班隨後繼續行程前往香港。

機艙內吸食電子煙 ..

呢個男都算柒囉 ,

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1928838/即時-中國-有片│港航上海飛香港航班乘客食電子煙-遭機場人員制服趕落機

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-5-30 00:11 發表

一條長約20秒短片今日在網上熱傳,有指影片在香港航空的航班上拍攝,懷疑有乘客在機艙內吸食電子煙,其間有穿着寫上「警察POLICE」背心的人員在場。

影片見當日機內的「警察」人員以普通話說話,其他乘客則舉起手機拍攝。未幾3名身穿白色背心的員進入機艙,合力制服一名男乘客。由於現場混亂,未能清晰了解事件細節。

香港航空回覆本港傳媒查詢表示,事發本月21日由上海浦東飛往香港,編號HX237的航 ...
好多人都在商場食電子煙.

引用:
原帖由 Freemantho 於 2023-5-30 00:13 發表

好多人都在商場食電子煙.
但在飛機裡食電子煙呢
自由唔係咁可以危及航機安全的
如機上的煙霧感應就感應到, 啟動自動滅火就麻煩

香港呢條友咁攪法, 俾人抬出機已算俾面了

呢立人兄坐港航喎

好心就港人專重香港的航機吧!

大陸人文明尚未進化,唔識字文盲定係故意

新一代港人覺得自己大哂,飛機食電子煙,裝修拆主力牆,地鐵旁若無人。

巴士, 火車, 地鐵等等都唔可以食煙啦,
何況係飛機.
條友係咪痴L線.

引用:
原帖由 wgcn 於 2023-5-30 11:11 發表

係香港人你又點算

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-5-30 00:11 發表

香港航空回覆本港傳媒查詢表示,事發本月21日由上海浦東飛往香港,編 ...
最多行政拘留 7天罰 500
大陸 ed野處理好輕好小事,導至周時有人犯法。

空姐事件令班內地客為所欲為😒😏

大陸人要被人踩先開心 空姐事件唔應該出聲等班空姐繼續講英文,佢地會無咁囂張,咁反而令佢地有自知之明 🤣

引用:
原帖由 wgcn 於 2023-5-30 11:11 發表

有啲香港人幾年前就進化成曱甴,呢兩年去埋英國進修,預計再過盧旺達進化,可能可以進化到你嘅程度。

引用:
原帖由 蘋果清盤完 於 2023-5-30 11:41 發表

最多行政拘留 7天罰 500
大陸 ed野處理好輕好小事,導至周時有人犯法。
唔咪亂世,唔駛用重典,可以多點包容。

衰 L 硬

引用:
原帖由 peter925 於 2023-5-30 11:49 發表

唔咪亂世,唔駛用重典,可以多點包容。
唔治理,社會市面亂嘈嘈,變象鼓勵人不守法,守法老實虧底。

Big 6 ?!!  

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]