• 瀏覽: 3,454
  • 回覆: 17
引用:
原帖由 motivate 於 2023-5-29 23:06 發表

近日,中國政府歐亞事務特別代表李輝期赴歐洲多國訪問,就政治解決烏克蘭危機和中歐關係等問題交換意見。一些致力于「拱火」的西方媒體借機抹黑中國,不過很快就被烏克蘭外長庫列巴闢謠。

...
WSJ不嬲係打手

重點是為何有人要「造謠」,

而烏雞又為何要「闢謠亅?

主子美國一直不主張停戰喎

淨係睇香討幾多無腦黃甴信,怕乜繼續造謠抹黑

引用:
原帖由 tinnit 於 2023-5-29 23:40 發表

主子美國一直不主張停戰喎
你俄國爸爸唔停戰喎

引用:
原帖由 motivate 於 2023-5-30 00:41 發表

明明是你美國粑粑不停戰
否則還需要用造謠來抹黑 解決戰爭的停戰框架!?
俄烏停火的方針得到絕大多數國家支持。
而且中國不是當事及慫恿方,只提出解決問題的框架,
其他細節方案由慫恿、當事方與俄談判解決。
你真係好笑,而家係俄羅斯發動戰爭呀,侵略人國家呀
日本侵華你唔叫中國停戰?
你阿媽做慰安婦果陣叫日本仔唔好停呀?

美國"唔好比佢停".

引用:
原帖由 motivate 於 2023-5-30 02:41 發表

北約連續5次東擴是開始好嗎!!

克林頓:北約東擴是“正確時刻的正確之舉” - DW

(看看德國之聲都說有,更別提俄羅斯等其 ...
烏克蘭維護自己國家安全先埋北約堆,唔係俄羅斯成日想搞烏克蘭使埋堆?癲倒是非你就識

引用:
原帖由 motivate 於 2023-5-30 03:15 發表

顛倒黑白的是你!!
烏克蘭只需要中立,不引入北約就行了!
停止屠殺烏東俄族人就好了!

你可以加入歐盟,但是加入軍事集團不可以!
否則美國為什麼軍事包圍古巴,制裁古巴幾十年!??
當時蘇聯不後退,美國會怎麼做!? 
烏克蘭係維護自己國家安全!而家老奉要比俄羅斯搞呀?
烏克蘭有埋任何人堆既權利!
侵略人國家咁多藉口
咁美國打伊拉克話伊拉克有大殺傷力武器你又信呀?用下腦啦你!
咁鍾意叫被侵略既停戰
你做慣慰安婦做得好開心啦實係

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]