• 瀏覽: 27,063
  • 回覆: 361
  • 追帖: 1
+12
本主題由 YanNessIsMe 於 2023-5-28 18:33 移動
引用:
原帖由 longgun67 於 2023-5-28 18:26 發表

完全係公平、公開、公正,班大陸人閪煩咗地鐵附例,罰錢就一定
仲有乜好拗撬?
傷左大陸人感情呀你有無睇星爺007,隻眼開隻眼閉

引用:
原帖由 walkera2006 於 2023-5-28 18:33 發表

香港地鐵公司系統性歧視大陸人,炒哂地鐵職員
地鐵職員唔識睇眉頭眼額,唔識隻眼開隻眼閉

引用:
原帖由 bigsixwest 於 2023-5-28 18:33 發表

點解要報警?
港鐵職員是否歧視?
港鐵要炒左個職員以此為戒
特首出來講幾句補返個鑊
唔比機會以後無內地客來香港啦😏

邊個犯法就拉邊個無問題,傳媒又夾硬搵一個半貼出黎大做文章?

惡意捉人用特惠票,希望黨媒可以出聲幫幫手

引用:
原帖由 bigsixwest 於 2023-5-28 18:34 發表

內地網民批港鐵針對

內地網民話輸入大陸專才,少少優惠同特權都無🤷好無誠意wo

個問題係人哋去買咗乜問題? 係咪入閘着燈俾人捉到先? 如果淨係買有乜問題? 買來俾人得唔得?

引用:
原帖由 bigsixwest 於 2023-5-28 18:34 發表

內地網民批港鐵針對

內地幾多網民批先?今次想十四億人被代表?

如果香港人犯同樣嘅事都係咁處理就無問題

引用:
原帖由 paoon 於 28-5-2023 18:21 發表

乘搭港鐵需要令足車資,網上近日流傳一段影片,指4名內地女子乘搭港鐵時因購買了「特價票(特惠單程票)」,被職員發現並報警處理,提醒「大家千萬

其實點解報警?係唔係中間有 D 野無交代過?可能有爭執,有推撞

引用:
原帖由 學到老 於 2023-5-28 19:46 發表

係咪遊客,係咪第一次到港,如是即放人
咁攪法專才唔會來😏

引用:
原帖由 marco.jai 於 2023-5-28 20:23 發表

個問題係人哋去買咗乜問題? 係咪入閘着燈俾人捉到先? 如果淨係買有乜問題? 買來俾人得唔得?
仲問咁多把鬼咩,一定係港鐵錯啦,又係犯歧
視,李加超快 d 出嚟向內地同胞道歉!

違法就告,話之佢咩人,曱甴又想借題發揮。講乜都冇用架啦,3隻飛雞已經變咗走地雞

跟左法例同指引執法,完全正確!

有心人士想搞中港矛盾,分化國內同胞同本地港人,注定失敗!

一定是香港人錯,大陸人永遠冇錯,支持嚴正執法,拉犯法的人去坐監

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]