• 瀏覽: 10,808
  • 回覆: 71
引用:
原帖由 Arthur_Everett 於 2023-5-28 21:45 發表

不容忍? 又如何?
老美班9而家食晒蟹貨囉
坐艇囉

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-5-28 21:57 發表

相信過得6年左右, 我諗我套電腦會換晒國產囉, 老美的太唔安全, 因為老美真係偷人資料囉
cpu 好難,基本上intel, amd, APPLE 玩晒

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2023-5-28 12:27 發表

美國只許佢地制裁別國,不許別國制裁佢地。仲以為自己仲係大佬🙄
所以我一直話美國係用專制獨裁手段去統治全球。

引用:
原帖由 denniscwip 於 2023-5-28 22:07 發表

所以我一直話美國係用專制獨裁手段去統治全球。
根本就係, 但美國用了好多打手傳媒, 將佢罪行美化, 洗腦世界

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-5-28 09:41 發表

美國商務部長雷蒙多(Gina Raimondo)表示,美國不會容忍中國封殺半導體公司美光科技(Micron Technology, Inc.),並正與盟國密切合作,應對「經濟脅迫」。

雷蒙多在底特律的印太經濟框架貿易部長會議結束後表示,美國堅決反對中方針對美光的行動,指北京在沒有任何事實依據下針對一間美國公司,認為是明顯的經濟脅迫,美方不會容忍,這種做法不會成功。
相關新聞:中國禁 ...
美畜嘅事又關盲國撚事?  
污黑爛事件重害盲國唔夠?

引用:
原帖由 炭屎郎 於 2023-5-28 22:00 發表

cpu 好難,基本上intel, amd, APPLE 玩晒
6年對IT已是好耐時間, 留意CPU的更新其實係超快, 
當年好似3D卡的巨人係3dfx Interactive , 結果咪俾nvidia 打敗, 電腦界冇話邊個一定係不能被打敗
6年應足夠中國去改朝換代

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-5-28 22:22 發表

根本就係, 但美國用了好多打手傳媒, 將佢罪行美化, 洗腦世界
所以屍啤呢啲人講到美國好包容?!連別國民主投票選咩唔啱佢口味就都要干預,制裁,呢啲叫包容?!

真係仲難聽過粗口。

美國不會容忍中國封殺半導體公司,並正與盟國密切合作,應對「經濟脅迫」。美方不會容忍,這種做法不會成功。

中國不會容忍美國美光公司產品存在較嚴重網路安全隱患,影響中國國家安全。
美光公司未通過中國的網路安全審查,國內關鍵訊息基礎設施的運營者應停止採購美光產品。

影響中國國家安全,咁大件事,當然要封啦。

引用:
原帖由 一眼關七 於 2023-5-28 09:44 發表

中國唔買,邊個國家或者幾多個國家可以替代中國的市場?
咪印度囉,可以試吓咖。

1450:制裁中國唔可以買美光產品

美爹又贏了

引用:
原帖由 門前送行 於 2023-5-28 18:18 發表

好聽叫盟友
唔好聽叫狗
更好聽

忠犬

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2023-5-30 13:04 發表

咪印度囉,可以試吓咖。
印度盧布, 俄羅斯都瀨晒佢嘢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]