• 瀏覽: 10,797
  • 回覆: 71
引用:
原帖由 星風月霧 於 2023-5-28 13:07 發表

今次封殺記憶體公司,明顯就是有替代品,更甚就是已經有國產。期待下次。
長江存儲快閃記憶體

扺美國死喎 自作自受, 成日就精神分裂, 中國得9閒再啋你啦

借錢俾老美, 
原來用D錢去坑他國家, 攪推倒他國
又抹中國借錢係為令美國陷財務陷阱, 教小朋友要拿槍殺中國人唔還錢
所以中國唔借俾佢, 佢又駡中國

美國好心醫返好自己的精神病先出黎啦

要搵埋盟國幫手,即係自己冇能力

引用:
原帖由 睇天做人 於 2023-5-28 09:53 發表

做人太Edd
ie

威脅到中國國家安全冇計!

華為, tiktok又點呀,雷蒙多唔好扮傻喎

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-5-28 09:42 發表

美國的表現同小朋友差唔多, 我揼你就係為公義民主, 你揼我就係
經濟脅迫

何等笑話
老尾就擔心國家安全,中國就唔駛擔心國家安全??

引用:
原帖由 siutatbo 於 2023-5-28 16:38 發表

ie
又或bil

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-5-28 16:30 發表

扺美國死喎 自作自受, 成日就精神分裂, 中國得9閒再啋你啦

借錢俾老美, 
原來用D錢去坑他國家, 攪推倒他國
又抹中國借錢係為令美國陷財務陷阱, 教小朋友要拿槍殺中國人唔還錢
所以中國唔借俾佢, 佢又駡中國

美國好心醫返好自己的精神病先出黎啦
佢老美仲邊有得醫。

上次原子筆鋼珠已經示範咗中國態度,你班傻仔仲仆街唔知訂。

美國狗官好仆街,中國制裁你美光,關啲盟國咩事,又想推啲盟國做爛頭卒同中國交惡而從中搵油水

你封殺華為, 中興, tiktok又點計先, 講之前唔講佢讀多幾年書先

引用:
原帖由 封無可封 於 2023-5-28 16:37 發表

要搵埋盟國幫手,即係自己冇能力
好聽叫盟友
唔好聽叫狗

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-5-28 16:19 發表

長江存儲快閃記憶體
下次tesla,中國有 比亞迪

引用:
原帖由 touya08 於 2023-5-28 09:42 發表

老尾真係諗唔到成日制裁人都會有被人制裁既一日,仲未識得反應😂🤣😂🤣🤷‍♂️
係老尾同佢狗on 9, 根本大部份人都知制裁中國晶片?
中國唔係無能力造晶片, 只係中國尊重地球一體化, 各國分工合作, 有錢一齊揾的原則, 才只作中在設計, 創新上, 
華為更是攞了世界最多專利的公司, 
一般估計兩年左右, 中國都可以自己做埋生產, 自給自足, 當年好多美企都勸特朗普咪咁岸膠
而家的結果同預期一樣。 
所以我都等緊華為全自主製作的芯片電話
中國有得自給自足, 又洗Q同你老美買咩, 岸9

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]