• 瀏覽: 8,809
  • 回覆: 10
+3
引用:
原帖由 motivate 於 2023-5-28 02:09 發表

對於最近的歧視非英語旅客事件,國泰航空是屬於英國太古集團旗下的公司,公司已經道歉了。
但國泰航空工會是代表香港雇員的組織,明確拒絕道歉。
其實兩個月前的寶馬事件我就說過,問題的根本不是出在寶馬身上。
對於國外資本來說,只要能掙到錢,他們可以跪下來管中國叫爸爸。
哪天我們的偉大復興實現了,他們會哭着喊着來證明自己多愛中國,天天說自己是紮根中國的企業。
但對於很多殖人來說,寧願不掙錢,甚至虧 ...
殖人跪慣了就站不了起來,狗跟了主人就喜歡主人的狗繩。

引用:
原帖由 motivate 於 2023-5-28 02:09 發表

對於最近的歧視非英語旅客事件,國泰航空是屬於英國太古集團旗下的公司,公司已經道歉了。
但國泰航空工會是代表香港雇員的組織,明確拒絕道歉。
其實兩個月前的寶馬事件我就說過,問題的根本不是出在寶馬身上。
對於國外資本來說,只要能掙到錢,他們可以跪下來管中國叫爸爸。
哪天我們的偉大復興實現了,他們會哭着喊着來證明自己多愛中國,天天說自己是紮根中國的企業。
但對於很多殖人來說,寧願不掙錢,甚至虧 ...
事實係咁
佢地由細到大被奴化

鐘意互相歧視, 鐘意作反, 係中國人嘅兩大嗜好, 同殖唔殖未必有太大關係. 視同類為仇敵, 互相欺壓, 都係鐘意作反嘅其中原因, 相互關聯, 最終導致嘅係國破家亡, 死人無數, 仲不斷重複又重複. 空姐事件只係冰山一角.

引用:
原帖由 正字 於 2023-5-28 19:57 發表

鐘意互相歧視, 鐘意作反, 係中國人嘅兩大嗜好, 同殖唔殖未必有太大關係. 視同類為仇敵, 互相欺壓, 都係鐘意作反嘅其中原因, 相互關聯, 最終導致嘅係國破家亡, 死人無數, 仲不斷重複又重複. 空姐事件只係冰山一角.
在這個快速新陳代射既網路
殖人黃畜1450既文宣(美國爸要求)睇得好清楚了,就是打擊愛國及打擊中國人既自信心
互相歧視全世界都有,但殖人反華畜的言論就好有套路,因為都是同一個金錢來源,工作要求一樣,文宣一致

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2023-5-29 18:32 發表

在這個快速新陳代射既網路
殖人黃畜1450既文宣(美國爸要求)睇得好清楚了,就是打擊愛國及打擊中國人既自信心
互相歧視全世界都有,但殖人反華畜的言論就好有套路,因為都是同一個金錢來源,工作要求一樣,文宣一致
咁易俾洗腦, 都係因為鐘意公審成人, 但唔致力教育兒童. 兒童只係負責考入名校出人頭地. 唔係啲爛鬼文化作怪係乜?!

互相歧視以至窮人作反顛覆自己個社會, 最後死人無數, 屍橫遍野, 仲要俾外族於乘機侵略屠殺, 就只有中國先有.

周圍都有? 除咗香港, 邊度仲有空姐事件? 有邊個航班要求自己國人講外語先有毛毯. 唔通加航啲鬼妺空姐會要求白人講中文先俾毛毯. 只有中國人先最歧視中國人, 認咗佢啦.

引用:
原帖由 motivate 於 2023-5-28 14:56 發表

從社交媒體上的言辭看
最中國,對中共使用最惡毒的用詞往往不是純的外國種族的人
而是各種仇中反共的華人殖子們!
我好奇其他國家的人會否這樣惡毒去否定自己的根源

主題標籤 #國泰
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]