• 瀏覽: 23,169
  • 回覆: 168
+10
本主題由 palepala234 於 2023-5-29 15:04 移動
引用:
原帖由 胡三刀 於 2023-5-27 21:31 發表

咁係英國食一個英式早餐要幾錢
Full English Breakfast 約15鎊,唔包嘢飲。

只食過一兩次,卡路里勁高! 兼且火腿,腸蛋呢啲,自己煑唔使10分鐘!除非你好鍾意 blood pudding.

引用:
原帖由 kamao2011 於 2023-5-27 19:25 發表

外媒報道,由於英國食品通脹幾乎沒有緩和跡象,製作英式早餐的原材料價格已上升至近36英鎊(約348.08港元),創歷史新高指數分析英國國家統計局的數據,包括香腸、煙肉、雞蛋、麵包、牛油、番茄、蘑菇、牛奶、茶及咖啡的價格。該指數並用英國國家統計局提供的產品大小來處理數據,例如一打雞蛋或一品脫牛奶。數據顯示,總成本較一年前增加6英鎊(約58.03港元),達到35.87英鎊(約346.87港元)

[i ...
豉油早餐1k都抵啦!

引用:
原帖由 胡三刀 於 2023-5-27 21:40 發表

一日三餐自己煮,一星期21餐自己煮真係悶到嘔
上面仲有位手足不相信「英國國家統計局」提供既數據,走去唔知邊間網店搵隻烏克蘭既朋友蛋放入購物車就話記者吹水😂🤣😂🤣笑死,佢仲未計運費🤷‍♂️

有鼓油民煮,幾貴都唔緊要,總之唔好番中國香港受苦受難

Eddie哥話英國生活係最美好嘅

引用:
原帖由 touya08 於 2023-5-27 09:49 PM 發表

上面仲有位手足不相信「英國國家統計局」提供既數據,走去唔知邊間網店搵隻烏克蘭既朋友蛋放入購物車就話記者吹水😂🤣😂🤣笑死,佢仲未計運費🤷‍♂️
我就係英國國家統計局到揾資料

https://www.ons.gov.uk/visualisa ... son-tool/index.html
你英文咁都睇唔掂?有無咁廢下

引用:
原帖由 赤共 於 2023-5-27 21:16 發表

好似香港未加價喎
住大陸好過住香港啦,我住珠海,蛋同牛奶,又新鮮又平。👍

曱甴食開屎,根本唔需要呢啲早餐,加幾多都唔關佢哋事

日落帝國的早餐無論幾貴都好,請BNOer都要繼續堅持落去,千祈唔好返來香港

唔係好貴啦!去金鐘JW Hotel食個Breakfast Buffet都差唔多咁嘅價錢,點會食唔起呢?

bno死曱甴頂住呀,千祈唔好返來

廁所水都無錢沖,唔好返香港呀記得

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2023-5-27 21:54 發表

我就係英國國家統計局到揾資料

https://www.ons.gov.uk/visualisations/dvc2523/shopping-prices-comparison-tool/index.html
你英文咁都睇唔掂?有無咁廢下
我都廢事睇,成本價30幾磅,餐廳賣緊10幾鎊?!

引用:
原帖由 kamao2011 於 2023-5-27 19:25 發表

外媒報道,由於英國食品通脹幾乎沒有緩和跡象,製作英式早餐的原材料價格已上升至近36英鎊(約348.08港元),創歷史新高指數分析英國國家統計局的數據,包括香腸、煙肉、雞蛋、麵包、牛油、番茄、蘑菇、牛奶、茶及咖啡的價格。該指數並用英國國家統計局提供的產品大小來處理數據,例如一打雞蛋或一品脫牛奶。數據顯示,總成本較一年前增加6英鎊(約58.03港元),達到35.87英鎊(約346.87港元)

[i ...
黃曱由: 一定是假新聞

引用:
原帖由 happyyhappyy 於 2023-5-27 21:28 發表

佢自己都食緊屎
唔怪之得把口咁臭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]