• 瀏覽: 23,074
  • 回覆: 168
+10
本主題由 palepala234 於 2023-5-29 15:04 移動
留名等睇大眾老友話平過香港😉

一打雞蛋或一品脫牛奶成35.87英鎊(約346.87港元),拿最低工資點頂
早餐指數

呢啲假新聞呃唔到曱甴,千祈咪返香港!

多左60萬新西人,先攪到真西人咁慘,Bnoer話:支持真西人優先

之前唔係新聞話牛油好平的嗎?

曱甴好慳㗎,冬天唔開暖氣搞到間屋發毛。早餐都可以唔食嘅啫!  無嘢可以難到我哋嘅黃絲去追尋民煮自由嘅!

笑左

美麗的風景線

一陣又刺激到班BNO曱甴猛貼平牛油牛奶黎洗版就唔好啦

@hfceddie 快d入黎証明是假新聞,我驚你d香港手足以為真新聞唔敢返祖國英國

引用:
原帖由 馬路肥弟弟 於 2023-5-27 19:29 發表

留名等睇大眾老友話平過香港😉
呢份早餐一家人六,七口子食維起數真係平過香港呀.

引用:
原帖由 kamao2011 於 2023-5-27 19:25 發表

外媒報道,由於英國食品通脹幾乎沒有緩和跡象,製作英式早餐的原材料價格已上升至近36英鎊(約348.08港元),創歷史新高指數分析英國國家統計局的數據,包括香腸、煙肉、雞蛋、麵包、牛油、番茄、蘑菇、牛奶、茶及咖啡的價格。該指數並用英國國家統計局提供的產品大小來處理數據,例如一打雞蛋或一品脫牛奶。數據顯示,總成本較一年前增加6英鎊(約58.03港元),達到35.87英鎊(約346.87港元)

[i ...
嘩!咁貴!?

我老友日日食牛扒早午晚三餐,都不知幾爽。生活成本低過香港。不過好似40幾就冠心病了,好彩佢醒,一早查定字典點同醫生講。

引用:
原帖由 touya08 於 2023-5-27 19:31 發表

一打雞蛋或一品脫牛奶成35.87英鎊(約346.87港元),拿最低工資點頂
早餐指數
有呢d嘛

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]