• 瀏覽: 7,035
  • 回覆: 36
王宗堯:唔係麻,18年係國際標準,你老尾

香港法官學下人哋點樣判刑喇!

叛美國18年 叛中國香港3年

唔知香港入去嗰班垃圾曱甴黑暴坐唔坐到美國標準呢?
美國萬歲

黑命貴屬極乜? 消聲歷漬了

國際特赦組織關注左未?

引用:
原帖由 kamao2011 於 2023-5-27 19:19 發表

綜合路透社、《華盛頓郵報》、BBC報道:當地時間25日,美國極右組織「守誓者」創辦人及頭目羅茲因參與2021年1月6日國會暴亂,煽動陰謀等罪名成立,被判處18年監禁。這是迄今為止對「106」國會暴亂暴徒判處的最長刑期。美國地區法院法官梅塔表示,羅茲對美國的民主制度構成「持續的威脅和危險」。自國會暴亂以來,已有超過1000人因涉案被捕。

現年57歲的羅茲畢業於耶魯大學法學院,曾是一名陸軍傘兵, ...
肥佬黎,戴妖都應該最少18年

以十八年刑期為起點就差唔多!

美國極權政府濫捕濫判

引用:
原帖由 神殿老子 於 2023-5-27 21:01 發表

肥佬黎,戴妖都應該最少18年
戴生以香港判5年都偷笑啦,唔好唸10年8年

引用:
原帖由 kamao2011 於 2023-5-27 19:19 發表

綜合路透社、《華盛頓郵報》、BBC報道:當地時間25日,美國極右組織「守誓者」創辦人及頭目羅茲因參與2021年1月6日國會暴亂,煽動陰謀等罪名成立,被判處18年監禁。這是迄今為止對「106」國會暴亂暴徒判處的最長刑期。美國地區法院法官梅塔表示,羅茲對美國的民主制度構成「持續的威脅和危險」。自國會暴亂以來,已有超過1000人因涉案被捕。

現年57歲的羅茲畢業於耶魯大學法學院,曾是一名陸軍傘兵, ...
冇證據證明選舉嚴重不公,呢班人起義既理由明顯唔充分,民意基礎唔足夠,變成反民主選舉
其次係帶槍,有可能造成嚴重傷亡

引用:

又黎混淆視線……警察可以配槍 = 人人都可以配槍?!

美國政黨/總統可以大大聲聲講:「唔喜歡我咁做呀?!4年後換左我!」

香港/大陸得唔得?

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2023-5-27 19:37 發表

香港法官學下人哋點樣判刑喇!
香港只會判一時貪玩,無罪釋放

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]