• 瀏覽: 41,378
  • 回覆: 279
+13
公民黨自2006年3月19日成立,創黨成員包括6名時任立法會議員,即余若薇、張超雄、吳靄儀、湯家驊、梁家傑、譚香文。黨員的專業背景,一度獲中央、

班友如果真心為香港做事既,當年就會聽湯家驊話同北京溝通溝通啦。凡事必反,根本就係死路一條。你哋想咁咋,唔好拉埋全香港。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/902174/公民黨清盤-多名創黨成員淡出-年輕骨幹被囚或遠走他方

涼瓜傑話清盤期要睇下攻民檔仲欠人幾多, 你班仆街欠香港嘅破壞支出永世都還唔清呀

hong kong is dying
no, now should be hong kong is dead

當人有了權力之後,就會開始腐化,以前的民主派會做實事,可惜丫,飯民越演越激進,甚至乎容不下溫和派的聲音,失去了民主的意義,只是為了權鬥!

引用:
原帖由 mooska1825 於 2023-5-27 16:31 發表

hong kong is dying
no, now should be hong kong is dead
That’s what you think? Then why don’t you leave? I believe the majority of people wants to live peaceful lives, and have little interest in politics. 

幾時拉埋個梁家傑

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-5-27 16:40 發表

That’s what you think? Then why don’t you leave? I believe the majority of people wants to live peaceful lives, and have little interest in politics. 
廢事俾人話歧視用返中文 
相信大部份香港人都知道現今發生咩事

走? 唔通你細個個時你老豆打你
你都即刻離家出走咩

權力使人腐化..........

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-5-27 16:25 發表

公民黨自2006年3月19日成立,創黨成員包括6名時任立法會議員,即余若薇、張超雄、吳靄儀、湯家驊、梁家傑、譚香文。黨員的專業背景,一度獲中央、

有無物業?有就攬返筆!

公賊黨收皮, 下一個係聞屎黨.

狀棍黨終於要執笠清盤,真係

引用:
原帖由 mooska1825 於 2023-5-27 16:45 發表

廢事俾人話歧視用返中文 
相信大部份香港人都知道現今發生咩事

走? 唔通你細個個時你老豆打你
你都即刻離家出走咩
而家唯一外國語言只有俄羅斯語!🤭

惡有惡報。

引用:
原帖由 sam0010 於 2023-5-27 16:41 發表

幾時拉埋個梁家傑
呢條友分分鐘係鬼都唔定,人人有份佢無事😏😏

攻民黨呢班契弟,持住自己識法律,就好似戴上光環咁,任意愚弄市民,玩弄法律!夠膽話暴力可以解決問題,坐監可以令人生更精彩!正一死仆街嚟!明明判咗坐監,佢哋都可以搵到個醫生證明佢腦癌,然後唔駛坐!玩弄法律到出神入化!整個基金岀嚟掠水,掠咗幾億,仲要無事,全身而退!賤格到無敵

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]