• 瀏覽: 6,134
  • 回覆: 25
木制無人機平到呢! 烏軍防空火力打唔打好?

https://youtu.be/L5gDBcmMpxE

老鼠食大象嘅又一例證~
證明有時唔係一味高端就好,
最緊要‘’有腦‘’。

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2023-5-26 20:54 發表

老鼠食大象嘅又一例證~
證明有時唔係一味高端就好,
最緊要‘’有腦‘’。
一早已經開始用低端喇,早幾個月已經用緊淘寶貨,你以為俄羅斯真係好高端咩!打咗年幾仗,宜家窮L嚟咋!

開乜Q啓
一早就有
蘇聯2戰啲戰機都係木造

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2023-5-26 21:55 發表

一早已經開始用低端喇,早幾個月已經用緊淘寶貨,你以為俄羅斯真係好高端咩!打咗年幾仗,宜家窮L嚟咋!
的而且確,俄羅斯最高端嘅武器,同打擊模式未用喎~
簡單講:「一招夠用,又何需第二招?」

無腦烏粉又出黎搞笑
最近俄制“柳葉刀”使用頻率越黎越高
打擊效果都非常好
又貴又垃圾既美制“彈簧刀”失L哂蹤

二十世紀戰術新思路,俄羅斯學懂的,不再是閃電戰。。。

由於衛星定位系統發展,雙方只要有相同能力,對方防守能力足夠的話,使用閃電戰反而使自己陷於水深火熱之中。

因為對手可利用衛星定位和探測裝置,像開外掛一般給對方知道你想怎樣進攻,只要知道了大概,進行偷襲是很容易的事。

因此現代戰爭就是需要故意拖慢節奏,增加打擊面積,靠著低廉卻實用火力,遠程打擊對方有生力量,實行傷害最大化,人力資源消耗減低為重。

如搜尋到對方在運送裝備和補給上前線,盡量給予對方運送資源上前線的機會,當到了相當距離時,發動大量火力上前再配合小型閃電戰,使他們迫於無奈拋棄大量裝備逃亡。

因此補充了自己的裝備,同時使敵方耗盡支援裝備。

如發現敵方大量隱藏武器在某一處,不用懷疑用精制導彈炸爆他們的軍火庫。。。

所以在現代戰爭中,存放武器需要不停更改和遊散的,不能夠集合某一處。

在網上利用西媒喜歡看到某種東西的特點,在網上製造一連串虛假的矛盾和衝突,令對方誤以為是真的,實行某種目的,都是現代戰爭中需要。

當敵方真的誤信了,他們自然就會變成籠中鳥。

這次俄烏戰爭與過去戰爭完全不同。

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2023-5-26 21:55 發表

因為平,所以可以大量消耗,用啲航模零件砌,週圍都買得到,唔怕制裁。

引用:
原帖由 kim_12346 於 2023-5-26 23:13 發表

無腦烏粉又出黎搞笑
最近俄制“柳葉刀”使用頻率越黎越高
打擊效果都非常好
又貴又垃圾既美制“彈簧刀”失L哂蹤
唔冇腦點會支持偽烏克蘭國呢仆街納粹畜

所以而家各國都唔願花巨資造貴價機,如果畀人周用平價機圍攻
雖然打低對手好多隻,但係畀對手擊中,最後都係贏變輸

引用:
原帖由 9個老遊艇 於 2023-5-26 20:31 發表

木制無人機平到呢! 烏軍防空火力打唔打好?

https://youtu.be/L5gDBcmMpxE
試想想某天灣灣雷達顯示有幾百個點向台北方向移動, 你會發射防空導彈嗎, 係不會知原來是木制無人機, 消耗了部份防空導彈, 但暴露了位置, 之後幾秒又一批可能已經跟你說再見, 木制確實是消耗對方防空的力量, 值得解放軍效法.

成班俄粉鬼打鬼,好好笑!比人笑吓俄佬用低端嘢,又有一批人又話俄佬用好多高端嘢!

個標題係木制無人機,又吹成本低,效率高,實際係點係人都知,木制即係要佢輕,想佢飛遠啲、飛耐啲,缺點一定帶備彈藥有限!

彈簧300實戰證明咗係廢,所以美軍可以放棄佢!你又估吓呢啲所謂木制無人機真係好過彈簧300?

好多國家都願意提供武器比烏克蘭打柒納粹俄羅斯,拎實戰參數,偏偏有個國家就唔敢比武器烏克蘭,日日打咀炮!

木製飛機是否會比金屬飛機,有較低的雷達可視能力?

其實木制無人機,與高低端有何關係?
負重跟是否木製,更無半點關係?

引用:
原帖由 良心打白條 於 2023-5-27 15:16 發表

其實木制無人機,與高低端有何關係?
負重跟是否木製,更無半點關係?
哈哈,繼續鬼打鬼!樓主開個Post,亂吹一番,低端好!唔係,高端好!唔係,低端好啲!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]