• 瀏覽: 42,461
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
+17
引用:
原帖由 修羅刀下證菩提 於 2023-5-25 15:58 發表

不過工會依家其實都惡唔出咩樣, 都係9up幾句就算, 唔似2019年, 夠膽吹雞搞集會搞罷工
三隻飛雞禍從閪口出仲唔知死. 閪口工會仲要衝出來柒

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2023-5-25 16:25 發表

我成日懷疑係咪核爆咗我唔知
嘩我屌, 原來如此, 我最近都冇後生時咁硬, 可能受多次核爆輻射影響仲懵然不知

引用:
原帖由 BIBIJI 於 2023-5-25 17:03 發表

好快會有大批飛鷄被炒
上海街越企越迫

引用:
原帖由 siuhung 於 2023-5-25 17:06 發表

工會 係 工會,公司 係 公司,當然要分清,唔分清的話,就真係會被個 工會 連累,一世冇運行!
D蝗速成日喧賓奪主, 工會自以為大過公司, 學生會仲勁, D主席幹事成日開會商量炒校長

引用:
原帖由 degussa 於 2023-5-25 17:08 發表

工會出文9不答8,甚麽合理工作環境?要改善甚麽?
"合理工作環境"即係嫌棄講客人壞話嘅地方唔夠舒適呀, 最好國泰將頭等艙改裝成"壞話演講室"加裝錄音警報器.

引用:
原帖由 sowina 於 2023-5-25 17:10 發表

班友都sai 9氣,懶係大枝野但其實又鬼咁緊張份工
係緊張份人工咋.
緊張份工就唔會幾個圍埋開演講大會大大聲講客人壞話啦

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-5-25 17:14 發表

工會就當然係站在僱員嘅立場說話啦,點會代表僱主呢,重點係工會講嘅嘢是否合理和基於事實啫
而且仲唔係所有員工都加入工會, 個垃圾工會只代表部份員工

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2023-5-25 17:16 發表

等睇工會跪低無聲出
都幾L難嘞, 佢哋果份聲明睇真D好似完全同"歧視事件"無關咁, 完全冇提過件事, 成篇都係鬧公司刻薄佢地同埋鬧乘客唔應該偷拍.

引用:
原帖由 金沙12少 於 2023-5-25 17:21 發表

提供黃色服務?? 例如幫機長吹簫
我之前網上已經 睇過張相,可惜係有格仔
吹簫只係思想保守果班會做, 正常係扑埋野嘅, 報紙報導過

引用:
原帖由 yeungph 於 2023-5-25 17:30 發表

都係死不認錯。將歧視某種人某種詞言歸咎工作辛苦工資低?原來工資低就要歧視某種人某種語言?因為呢種人令你工資低所以你要歧視佢哋?自已寫出黎過唔過到自已?不過呢班人應該過到。
人工低就歧視人,做義工就殺人都啱㗎喇

引用:
原帖由 dvddvdhk 於 2023-5-25 17:31 發表

係鄧啲正正常常(雖然唔多)做嘢嘅員工慘啫!
果d已經慣左無語問蒼天啦,2019搞機場,飛機上放晒d氧氣桶,果時曱甴勢大,正常做野果班已經安死忍

引用:
原帖由 強大師 於 2023-5-25 17:59 發表

呢個真,好多職員加入自己公司公會,仲要加幾個公會,都係想攞著數,例如購物,電煤免按金等。只係公會騎劫咗員工政治立場。被代發聲。
我有朋友2019頂唔L順個工會變左曱甴會, 會費完左就退會

引用:
原帖由 H叔 於 2023-5-25 18:01 發表

大量本地活雞供應
興奮之餘要切記唔好吹家禽尾部同埋唔好接觸佢地嘅便便

引用:
原帖由 snooboy 於 2023-5-25 18:08 發表

個個工會在有人犯錯後, 都係轉移視線, 又話工時高, 薪金少, 人手不足, 將犯錯變為爭取福利機會
😡
唔好咁嬲啦。
其實個工會都冇對"歧視事件"表過態。
佢地只係巧合發左個聲明D9老細同d客啫,完全冇提過歧視單野

引用:
原帖由 snooboy 於 2023-5-25 18:13 發表

早唔表態遲唔表態, 有人覺得同岐視單野無關咁白痴咩?😏
依d就係佢地縮骨之處,如果完全唔出聲飛甴唔滿意,出聲又真係冇得撐,於是9up一番算數。
你睇真d,果篇垃圾真係完全同單野無關咁㗎

主題標籤 #國泰
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]