• 瀏覽: 42,502
  • 回覆: 295
  • 追帖: 1
+17
當年大陸唔俾佢地飛中國係有原因 

🈲咗呢個會啦!

冰封三尺,非一日之寒,應該炒哂班工會曱甴員工,整頓全公司

Carpet Pacific 工會咁唔滿意,又話人工低,又話壓力大,點解唔轉行或者轉公司?

今次我支持空中服務!
又唔係對住你講,
只會覺得班同包唔夠大方
成日要毛氈!拎一百張出去,收返幾多返黎?
好快又每次座飛機前,要比錢買毛氈先有得上機!

引用:
原帖由 vvoy 於 2023-5-25 16:45 發表

呢句好笑 
黃色服務員工會  
提供黃色服務?? 例如幫機長吹簫
我之前網上已經 睇過張相,可惜係有格仔

飛雞工會

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2023-5-25 17:16 發表

等睇工會跪低無聲出
都幾L難嘞, 佢哋果份聲明睇真D好似完全同"歧視事件"無關咁, 完全冇提過件事, 成篇都係鬧公司刻薄佢地同埋鬧乘客唔應該偷拍.

工會真係出少句聲當幫忙

今時唔同往日,依家跟本唔會理呢個會,亦唔會放佢在眼內

工會都要扮下嘢嘅,如果唔係點收會費

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2023-5-25 15:52 發表

國泰航空發表聲明,指空中服務員工會為獨立工會,並不代表國泰,公司不接受、支持或同意該會對於有空中服務員被投訴出言侮辱及歧視非英語乘客事件的立場。

國泰航空服務董事吳潔文表示,公司一直並將繼續與機艙服務員直接溝通,包括透過線上及面對面等多種途徑。公司會繼續聆聽他們的反饋,並積極回應。

吳潔文說,顧客因國泰專業優質的服務而選乘國泰航班,對他們的支持深表謝意;公司在重建國泰的過程中,致力提升 ...
是時候引入內地空姐!
不然請來請去都是低質曱甴!

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2023-5-25 16:16 發表

就係想搞大佢, 迫佢吹雞搞集會搞罷工
就係等緊佢咁做,一鑊過拉柒晒佢地

引用:
原帖由 金沙12少 於 2023-5-25 17:21 發表

提供黃色服務?? 例如幫機長吹簫
我之前網上已經 睇過張相,可惜係有格仔
吹簫只係思想保守果班會做, 正常係扑埋野嘅, 報紙報導過

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2023-5-25 15:52 發表

國泰航空發表聲明,指空中服務員工會為獨立工會,並不代表國泰,公司不接受、支持或同意該會對於有空中服務員被投訴出言侮辱及歧視非英語乘客事件的立場。

國泰航空服務董事吳潔文表示,公司一直並將繼續與機艙服務員直接溝通,包括透過線上及面對面等多種途徑。公司會繼續聆聽他們的反饋,並積極回應。

吳潔文說,顧客因國泰專業優質的服務而選乘國泰航班,對他們的支持深表謝意;公司在重建國泰的過程中,致力提升 ...
呢個乜工會,只係攪政治鬥爭,國安後先唔敢亂黎,黃屍甲由一班,個時成立過千工會,想攪大罷工

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]