• 瀏覽: 42,503
  • 回覆: 295
  • 追帖: 1
+17
引用:
原帖由 degussa 於 2023-5-25 17:08 發表

工會出文9不答8,甚麽合理工作環境?要改善甚麽?
笑9人果d唔提.......曱甴都係咁

引用:
原帖由 修羅刀下證菩提 於 2023-5-25 15:58 發表

不過工會依家其實都惡唔出咩樣, 都係9up幾句就算, 唔似2019年, 夠膽吹雞搞集會搞罷工
班友都sai 9氣,懶係大枝野但其實又鬼咁緊張份工

越搞越好玩 
何時罷飛

引用:
原帖由 degussa 於 2023-5-25 17:08 發表

工會出文9不答8,甚麽合理工作環境?要改善甚麽?
"合理工作環境"即係嫌棄講客人壞話嘅地方唔夠舒適呀, 最好國泰將頭等艙改裝成"壞話演講室"加裝錄音警報器.

拿!呢下支持國泰啦!同工會割到雪雪聲!
唔好再俾什麼工會食住!

工會?咪只係得閒無事做出來食飯疴屎果D聯誼會!

工會就當然係站在僱員嘅立場說話啦,點會代表僱主呢,重點係工會講嘅嘢是否合理和基於事實啫

引用:
原帖由 修羅刀下證菩提 於 2023-5-25 15:58 發表

不過工會依家其實都惡唔出咩樣, 都係9up幾句就算, 唔似2019年, 夠膽吹雞搞集會搞罷工
再罷工俾藉口公司輸入更多專才

工會精英講法都夠柒啦。
客人做乜偷聽服務員笑9、歧視客人佢哋
客人偷聽到都算啦,仲錄音?
咁服務員笑9、歧視客人時候咪唔安全囉!
真係叻到冇朋友

引用:
原帖由 sowina 於 2023-5-25 17:10 發表

班友都sai 9氣,懶係大枝野但其實又鬼咁緊張份工
係緊張份人工咋.
緊張份工就唔會幾個圍埋開演講大會大大聲講客人壞話啦

引用:

身為打工仔既我,對公司不滿可以唔做,最憎人罷工影響市民生活

空中服務員工會 只代表 職工盟  

引用:
原帖由 行者武松00 於 2023-5-25 17:13 發表

"合理工作環境"即係嫌棄講客人壞話嘅地方唔夠舒適呀, 最好國泰將頭等艙改裝成"壞話演講室"加裝錄音警報器.
要間個房隔埋音呀

國泰劃清界線,不承認該工會,該工會一切煽動言行交由國安處調查。

等睇工會跪低無聲出

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-5-25 17:14 發表

工會就當然係站在僱員嘅立場說話啦,點會代表僱主呢,重點係工會講嘅嘢是否合理和基於事實啫
而且仲唔係所有員工都加入工會, 個垃圾工會只代表部份員工

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]