• 瀏覽: 42,451
  • 回覆: 295
  • 追帖: 1
+17
國泰航空發表聲明,指空中服務員工會為獨立工會,並不代表國泰,公司不接受、支持或同意該會對於有空中服務員被投訴出言侮辱及歧視非英語乘客事件的立場。

國泰航空服務董事吳潔文表示,公司一直並將繼續與機艙服務員直接溝通,包括透過線上及面對面等多種途徑。公司會繼續聆聽他們的反饋,並積極回應。

吳潔文說,顧客因國泰專業優質的服務而選乘國泰航班,對他們的支持深表謝意;公司在重建國泰的過程中,致力提升服務品質的同時,亦會照顧員工利益及福祉。

國泰航空空中服務員工會早前發表聲明,指對於近日航機上發生不愉快事件導致3名空中服務員被解僱,工會表示深切遺憾,又指「冰封三尺非一日之寒」,促請公司從源頭正視問題,重建合理工作環境,提升員工士氣。

Condom 點都係condom. 係咪時候要清算工會?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1702110-20230525.htm

引用:
原帖由 修羅刀下證菩提 於 2023-5-25 15:58 發表

不過工會依家其實都惡唔出咩樣, 都係9up幾句就算, 唔似2019年, 夠膽吹雞搞集會搞罷工
就係想搞大佢, 迫佢吹雞搞集會搞罷工

又割席

叫得工會就會諗起班黃蓄

引用:
原帖由 sunday8999 於 2023-5-25 16:21 發表

又割席
我成日懷疑係咪核爆咗我唔知

黃色工會??

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2023-5-25 16:16 發表

就係想搞大佢, 迫佢吹雞搞集會搞罷工
跟住照舊統一用分裂國家罪拉哂班人

引用:
原帖由 修羅刀下證菩提 於 2023-5-25 15:58 發表

不過工會依家其實都惡唔出咩樣, 都係9up幾句就算, 唔似2019年, 夠膽吹雞搞集會搞罷工
三隻飛雞禍從閪口出仲唔知死. 閪口工會仲要衝出來柒

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2023-5-25 16:25 發表

我成日懷疑係咪核爆咗我唔知
嘩我屌, 原來如此, 我最近都冇後生時咁硬, 可能受多次核爆輻射影響仲懵然不知

但代表員工。。。炒晒佢。

尼個工會同d客宣戰冇分別,正常嘅人員最好同佢劃界。

內地官媒已定性國泰黃人是反中亂港份子.更加拉上國安法議題.所以有乜依郁.你夠膽繼續玩.國安處一定做嘢.不過睇死黃人講就凶狠~做就....

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-5-25 16:27 發表

黃色工會??
呢句好笑 
黃色服務員工會  

主題標籤 #國泰
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]