• 瀏覽: 5,930
  • 回覆: 31
+3
「開車啦,我趕時間呀,你快X啲開車啦」……今日(23日)網上流傳一段影片,顯示一名中年男子懷疑搭巴士時忘記撳鐘落車,結果發脾氣大叫車長開門,車長一直沒有還口,獲網民大讚他脾氣好。

愈說愈激動  作勢打車長

該影片長約1秒30秒,在Youtube車Cam特警頻道上載。片段可見一名戴口罩、身穿T恤牛仔褲的中年男子,懷疑搭巴士時忘記撳鐘落車,結果大發脾氣。他先在落車位置大叫車長開門,不得要領後,便走到駕駛室旁邊,用手連拍駕駛室門數次,期間愈說愈激動,不斷吆喝車長「開門啦」,又說「我要行好遠呀……我趕時間呀,點呀?開門呀」,更爆粗辱罵車長:「你咁X食懵了飯……你快X啲開門啦,開咗門行出去咪得囉!」

https://youtu.be/w349XdWt7uU

又係自己大撚曬,典解唔撞門跳出去呢

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/本地/有片-阿叔落車疑忘記㩒鐘喪爆粗-網民大讚車長罵不還口脾氣好/378680?utm_source=home_banner_web&utm_medium=referral進入香討影片區

引用:
原帖由 佬黃瓜煲竹絲雞 於 2023-5-24 09:41 發表

「開車啦,我趕時間呀,你快X啲開車啦」……今日(23日)網上流傳一段影片,顯示一名中年男子懷疑搭巴士時忘記撳鐘落車,結果發脾氣大叫車長開門,車長一直沒有還口,獲網民大讚他脾氣好。

愈說愈激動  作勢打車長

該影片長約1秒30秒,在Youtube車Cam特警頻道上載。片段可見一名戴口罩、身穿T恤牛仔褲的中年男子,懷疑搭巴士時忘記撳鐘落車,結果大發脾氣。他先在落車位置大叫車長開門,不得要領 ...
黃屍柒咗永遠唔會認衰, 錯既永遠係人地, 自己永遠無錯..........  

正常人, 忘記撳鐘落唔到車, 咪撳返, 等下個站落囉, 自己柒咗有乜辦法, 咪下次醒目D唔好遊魂囉

巴士站先可以落, 鄉下佬唔識?

點解而家啲巴士司機咁無同理心,開門方便一吓乘客都唔得,呢種司機應該即炒永不錄用

引用:
原帖由 D9L 於 2023-5-24 13:36 發表

到站嗰陣司機可以問吓~有無人落車呀?

引用:
原帖由 D9L 於 2023-5-24 13:36 發表

巴士佬why唔學國泰笑9佢要講英文 
you didnt say open the door, i cant open wor

咁能熱要行多個站阿叔你x人老母都無用架啦……行啦。

引用:
原帖由 CBDbaby 於 2023-5-24 13:48 發表

咁能熱要行多個站阿叔你x人老母都無用架啦……行啦。
士必, 英格列雪, 奧噴,墮,多.......東,士必,英格列雪, 奧,噴,墮多.......sor9ry 威停,力士,度

引用:
原帖由 北投公園 於 2023-5-24 13:39 發表

點解而家啲巴士司機咁無同理心,開門方便一吓乘客都唔得,呢種司機應該即炒永不錄用
要方便就坐dc la
就算順路, 巴士可以兜一兜方便你????

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-5-24 13:53 發表

士必英格列雪, 奧噴墮多.......東士必英格列雪oh奧噴墮多.......sor9ry 威停力士度
水都被你抽乾了

引用:
原帖由 touya08 於 2023-5-24 09:47 發表

黃屍柒咗永遠唔會認衰, 錯既永遠係人地, 自己永遠無錯..........  

正常人, 忘記撳鐘落唔到車, 咪撳返, 等下個站落囉, 自己柒咗有乜辦法, 咪下次醒目D唔好遊魂囉
應該個站巧能遠果隻一過左就上highway

想知幾號車 ? 好似上左屯門高速公路好遠先有下個站, 要搭返轉頭

引用:
原帖由 CBDbaby 於 2023-5-24 13:59 發表

水都被你抽乾了
跌熱康擴...士必英格列雪......奧噴墮多牙.....熱易事英格列雪

如果有人將車長返到站台講番呢件事錄咗音post上小紅書有,又會係另一個故事!

引用:
原帖由 CBDbaby 於 2023-5-24 14:00 發表

應該個站巧能遠果隻一過左就上highway
咁都有夠倒霉, 但都無辧法

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]