• 瀏覽: 4,346
  • 回覆: 15
+2
俄羅斯國防部5月21日稱已完全控制烏克蘭東部巴赫穆特(Bakhmut)。烏克蘭總統澤連斯基(Volodymyr Zelenskiy)同日承認有折損,並稱不認為烏軍仍控

俄羅斯僱傭兵組織瓦格納集團創辦人普里戈任(Yevgeny Prigozhin)21日在Telegram發布影片,稱在當地21日中午時間已完全控制巴赫穆特。

正在日本廣島出席七國集團(G7)峰會的澤連斯基21日被問及巴赫穆特是否仍由烏克蘭控制時,他回答稱「我認為不是」。

澤連斯基稱不認為俄軍已奪得巴赫穆特,但當地已遭摧毀,所剩無幾,又指「今天巴赫穆特僅存在於我們心中」

關於巴赫穆特目前控制權誰屬,連烏克蘭內部都有不同的說法。21日較早時有報道稱,烏國防副部長馬里亞爾(Hanna Maliar)否認此事,稱巴赫穆特形勢十分危急,烏軍在當地西南部維持防禦。

宅男屍雞真係無改錯名  

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/900332/烏克蘭仍控制要塞-澤連斯基確認-巴赫穆特落入俄軍手中

嘴砲都輸埋點算?

多謝納粹烏軍燈神 hfceddie,納粹烏軍又被佢燈到敗走
歡迎佢入黎交流,我地唔會好似佢咁獨裁唔俾佢發言回帖既

昨天還在否認。

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2023-5-21 15:27 發表

昨天還在否認。
典型今日的我打倒昨日的我

@beachman 澤連斯基確認:巴赫穆特落入俄軍手中

期待 hfceddie 再出多幾個唱衰俄軍、盲撐納粹烏軍既帖「燈起」下

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-5-21 15:24 發表

多謝納粹烏軍燈神 hfceddie,納粹烏軍又被佢燈到敗走
歡迎佢入黎交流,我地唔會好似佢咁獨裁唔俾佢發言回帖既
呢條 Eddie 間中都會係我發的帖上留言,
但我就完全不能回應

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2023-5-21 15:32 發表

但我就完全不能回應
講理佢唔夠人講就會用呢種手段當贏左
幾廢材

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-5-21 15:34 發表

講理佢唔夠人講就會用呢種手段當贏左
幾廢材
基本上,所有黃畜$0.5都係咁,一比我踢爆收$0.5就玻璃心block人。

反攻不成先失城池

提示: 違規內容已被屏蔽
反弓,反弓,再反弓
唔該先科水,科水,再科水

如果抽走謊言, 司機呢幾年間究竟有無公開講過野?

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2023-5-21 15:32 發表

但我就完全不能回應
eddie仔個廢柴好識當年八路軍果套游擊戰打法,我懷疑佢老豆係紅軍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]