• 瀏覽: 34,016
  • 回覆: 233
  • 追帖: 2
+6
俄羅斯總統普京(Vladimir Putin)說,西方國家正試圖將俄羅斯分裂成幾十個不同國家。路透社報道,正當七國集團(G7)領導人星期五(5月19日)在日

唔單止俄羅斯,如果可以既話西方一都想中國分列,免得中國堀起。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/899996/普京-西方試圖將俄羅斯分裂成幾十個國家

西方有個會既野心好大,係要統治全世界,但佢地覺得俄羅斯係佢地最大障礙,所以佢地就用烏克蘭搞俄羅斯

絕大部份華人根本唔會接受中國分裂。
部分台灣人和香港曱甴除外,因為佢哋忘記咗祖宗、以為自己係西人。

停止供應天然氣/石油比歐洲, 已經玩榭佢地.

引用:
原帖由 世界無奇不有 於 2023-5-20 01:03 發表

西方有個會既野心好大,係要統治全世界,但佢地覺得俄羅斯係佢地最大障礙,所以佢地就用烏克蘭搞俄羅斯
西方並不整心。
睇睇開打後,美國賣天然氣俾歐洲既價錢根本係同歐洲放血,發戰爭財養肥自己。

祖國統一呢啲關乎民族既大義,歐洲呢啲小國、美國呢啲立國咁短既國家係講都唔會明。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-5-20 01:04 發表

絕大部份華人根本唔會接受中國分裂。
部分台灣人和香港曱甴除外,因為佢哋忘記咗祖宗、以為自己係西人。
佢地有水喉射住覺得自己高人一等,有車有樓

91年已經分裂成十幾個國家

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-5-20 01:10 發表

91年已經分裂成十幾個國家
當時成功分裂既係蘇聯。
現在要再分裂既係俄羅斯。

西方最愛分裂人國家

世界任何國家一到左關係自生利益就唔會齊心,眼見有別的國家堀起就代表自己跌左名次,別人衰就當自己升左級,講到利益就算一家人都無情講可況不同種族。

引用:
原帖由 超級寶寶 於 2023-5-20 01:15 發表

全球最仆街窮國係黎巴嫩,嗰度八成人口係窮人,但係美國仲起全球第二大領事館,為乜!因為地源政治囉。
如果分裂咗俄羅斯,到時又好多小國針對附近大國,再分裂,到時大半個地球同黎巴嫩一樣,只會窮,一有小小錢就會比AI控制哂, 人哋有繁榮你哋就仆*。
美杜莎就係用緊AI

引用:
原帖由 幪面超人 於 2023-5-20 01:14 發表

西方最愛分裂人國家
殖民掠奪主義手段 divide and conquer

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-5-20 01:13 發表

當時成功分裂既係蘇聯。
現在要再分裂既係俄羅斯。
南斯拉夫都比老尾分裂成多個國家

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁