• 瀏覽: 26,470
  • 回覆: 133
+11
波蘭總統杜達周三(17日)以本國先進戰機數量不足為由,拒絕向烏克蘭提供F16戰機。德國國防部發言人科拉茨同日表示,德國無意參與組建戰機聯盟的談判,並強調沒有相關技術及飛機可轉讓烏克蘭。

看來澤連斯基想要的F16,註定一架難求喎!仗還能打下去嗎? 

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20230519/bkn-20230519080006964-0519_00992_001.html

吊德國外長力撐架wor 

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-5-19 14:33 發表

吊德國外長力撐架wor 
可能要出埋機師喎,
烏克蘭依家得番一個機師咋

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2023-5-19 14:49 發表

可能要出埋機師喎,
烏克蘭依家得番一個機師咋
去d骨場搵 lor

得個一口司機叫。

見文宣沒有效果,就反口了。

叫Eddie屌尻坡爛得角啦,為正義呀

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-5-19 14:49 發表

去d骨場搵 lor
疫情後起機價又貴咗

美國唔肯俾,要「盟友」贊助
「盟友」已經乾晒塘,根本無能力再供應戰鬥機

而且,一架F16,在戰場上頂到幾耐?一旦遇上蘇27,根本無得打

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2023-5-19 16:34 發表

美國唔肯俾,要「盟友」贊助
「盟友」已經乾晒塘,根本無能力再供應戰鬥機

而且,一架F16,在戰場上頂到幾耐?一旦遇上蘇27,根本無得打
俄軍完成在白俄的戰術核武庫。歐豬無人敢再挑釁普京,除非老尾真身落場攬炒…

美國允許盟國提供喎,但無一個國家肯提供呢

波蘭德國因乜事縮?

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-5-19 17:08 發表

美帝自己又唔出 ?

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-5-19 17:08 發表

仲有英國唔知縮唔縮

引用:
原帖由 kw_lam 於 2023-5-19 16:30 發表

叫Eddie屌尻坡爛得角啦,為正義呀
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

佢咪又係度打到成地都係。

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]